НОВИНИ ДНЯ: По Воронежу завдано ракетного удару: росіяни бідкаються на перебої зі світлом і водою  Приходить відчуття полегшення: 3 знаки зодіаку відчують щастя, якого давно не відчували, вже після 10 грудня  Мирна угода щодо України стає дедалі ближчою — The Washington Post  Путін уже хоче не лише Донбас, а й "Новоросію" — Портников про нову загрозу для України  Трамп підштовхує Київ до миру, заявляючи про "неминучу поразку", - The Wall Street Journal  У Києві - дощ, на сході - мокрий сніг: якою буде погода в Україні 10 грудня  Тепло зникне: синоптикиня розповіла, коли Україну накриє холодний фронтвсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
17.05.2025 299

Яблучний пиріг: ідеальний рецепт традиційної випічки

Цей ароматний яблучний пиріг стане чудовим доповненням до вашого столу та потішить усіх близьких за чашкою чаю.

c36c51074f57489ab4a716249e812204_17.05.25_1

На сторінці roxmiamimotivation показали, як приготувати надзвичайно смачний яблучний пиріг. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.

Інгредієнти для тіста:

  • Борошно 350 г
  • Холодне вершкове масло 225 г
  • Цукор 2 ст. л
  • Сіль
  • Холодна вода 30 мл

Інгредієнти для начинки:

  • Яблука 750 г
  • Цукор 100 г
  • Борошно 30 г
  • Кориця 1 ч. л
  • Лимонний сік

Приготування:

  • Зробіть тісто — у великій мисці змішайте борошно, цукор і сіль;
  • Додайте нарізане кубиками холодне вершкове масло та втирайте його в суміш пальцями;
  • Поступово додайте холодну воду та вимішуйте, поки не утвориться тісто;
  • Загорніть його у поліетиленову плівку та дайте відпочити в холодильнику принаймні 30 хвилин;
  • Зробіть начинку — у мисці змішайте яблучні скибочки з цукром, борошном, корицею та лимонним соком. Суміш треба добре перемішати;
  • Розкачайте тісто на присипаній борошном поверхні, доки воно не стане достатнього розміру, щоб накрити форму для випікання;
  • Вистеліть форму для випічки тістом і обріжте надлишки;
  • Проколіть виделкою отвори в основі тіста;
  • Насипте яблучну суміш на вистелене тісто;
  • Розкачайте залишки тіста та використовуйте його для того, щоб накрити зверху яблука;
  • Розігрійте духовку до 200°C і випікайте яблучний пиріг приблизно 45-50 хвилин, поки зверху він не стане золотистого кольору;
  • Вийміть пиріг з духовки та дайте йому охолонути перед тим, як розрізати на шматки та подавати;

Насолоджуйтеся цим чудовим класичним яблучним пирогом з кулькою ванільного морозива або свіжими збитими вершками.

Оценка материала:

5.00 / 1
Яблучний пиріг: ідеальний рецепт традиційної випічки 5.00 5 1
Життя та Стиль / Суспільство
17.05.2025 299
Еще материалы раздела «Суспільство»