НОВИНИ ДНЯ: У Міноборони розповіли, коли українців звільнять від відвідування ТЦК і СП  Іран готує помсту — коли у Трампа очікують відповідь на удари  Трамп пригрозив деяким політикам через війну в Україні: що відомо  Лукашенко включає "гуманіста": помилував Тихановського на прохання Трампа  Вибиває козирі з рук. Експерт пояснив зміну поведінки Трампа щодо Росії  "Про що говорити?": у Києві відреагували на ініціативу Москви щодо нових переговорів  Якби Трамп отримав посаду раніше, то "конфлікту на Україні" не було б — Путінвсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
18.05.2025 272

Як зробити класичний американський коул слоу — універсальний салат, який ідеально пасує до страв на грилі

Салат зі свіжої капусти з майонезною заправкою — це класика американської кухні, яка не втрачає своєї популярності. Його цінують за легкість у приготуванні, ніжний смак і високий вміст клітковини. Ця страва поєднує простоту з користю, тож цілком заслужено може стати постійнею гостею вашого столу.

f74ed5c1f9ae8338040cd7cd4b1bb073_18.05.25_1

Коул слоу — хрумкий і свіжий капустяний салат з ніжною кремовою заправкою, який став невід’ємною частиною американської кулінарної традиції. Його подають до барбекю, сендвічів або як легкий гарнір. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.

Інгредієнти

білокачанна капуста - 400 г

червонокачанна капуста - 200 г

ріпчаста цибуля - 1 шт.

зелена цибуля - пучок

корінь селери - 100 г

йогуртова заправка чи майонез - 100 г

вершки 10% - 1 ст. л.

яблучний оцет - 2 ст. л.

Цукор - 1 ст. л.

сіль, чорний мелений перець - за смаком

Процес приготування:

  1. Білокачанну та червонокачанну капусту тонко нашаткуйте, трохи помніть із сіллю, щоб вона стала м’якшою. Моркву й корінь селери очистьте та натріть на тертці з довгими отворами — як для корейських салатів. Ріпчасту цибулю наріжте тоненькими півкільцями, а зелену — дрібно покришіть. За бажанням можна додати трохи свіжого подрібненого кропу. Всі підготовлені овочі з’єднайте у великій мисці.
  2. Окремо приготуйте соус: змішайте майонез або густий йогурт, вершки, яблучний оцет, цукор, сіль і перець та збийте все до однорідної кремової консистенції.
  3. Поливайте салат заправкою безпосередньо перед подаванням, щоб зберегти свіжість і хрумкість овочів.

Смачного!

Оценка материала:

5.00 / 2
Як зробити класичний американський коул слоу — універсальний салат, який ідеально пасує до страв на грилі 5.00 5 2
Життя та Стиль / Суспільство
18.05.2025 272
Еще материалы раздела «Суспільство»