НОВИНИ ДНЯ: Важкий період закінчується: 3 знаки зодіаку відчують полегшення після 5 грудня  Зарплати військовим не підвищать, але будуть контракти з покращеними умовами, - Шмигаль  Росіяни переоцінили свої сили і зазнають втрат: у ЗСУ розповіли про ситуацію у Куп'янську  Моді приймає Путіна з почестями: що означає для України поїздка "фюрера" до Індії  Врожай в Україні зростає, але експерти б’ють на сполох — що заважає прибутку від його продажу  Прогноз погоди на 5 грудня: похолодання та нічний мороз  Половина європейців вважають Трампа ворогом Європивсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
19.05.2025 633

Не буряк і не томатна паста: що додати в борщ, щоб він вийшов насиченого червоного кольору

Не кожній господині вдається зварити борщ насиченого кольору з рубіновим відтінком. І червоні складники тут ні до чого, вся справа ось у чому.

050f8e034086b2d3afedf1787b79a8fb_19.05.25_1

Що треба зробити, щоб борщ мав насичений червоний колір. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.

 

Домашній червоний борщ не завжди має насичений яскравий колір, частіше виходить червонуватим. А в ресторанах, наприклад, ця страва завжди вирізняється тим самим, ідеальним відтінком. Більшість господинь вважають, що секрет у додаванні томатної пасти й буряка. Так, це незамінні інгредієнти для традиційного червоного борщу, однак є нюанс, який знають лише професійні кухарі. І саме цей секрет є ключовим для досягнення жаданого насиченого кольору.

Насправді справа не в тому, які інгредієнти треба додавати, адже для борщу є класичний, усім відомий набір, а в якій послідовності необхідно класти овочі. Йдеться саме про капусту. Всі роблять одну й ту саму помилку — додають капусту після засмажки з буряку, цибулі й моркви. Якщо так робити, борщ набуде, в кращому випадку, червонуватого відтінку, а в гіршому — зовсім стане рудим і неапетитним.

Професійні кухарі рекомендують додавати капусту перед тим, як покласти засмажку з буряку й моркви. І не варто боятися, що капуста перевариться і втратить свою хрустку текстуру, яка так цінується. Досвідчені кулінари стверджують, що цього не станеться. Хрускіт залишиться на місці, а колір борщу буде насиченого червоного кольору, треба просто змінити послідовність додавання інгредієнтів.

Оценка материала:

5.00 / 3
Не буряк і не томатна паста: що додати в борщ, щоб він вийшов насиченого червоного кольору 5.00 5 3
Життя та Стиль / Суспільство
19.05.2025 633
Еще материалы раздела «Суспільство»