НОВИНИ ДНЯ: Чи будуть українці знову переводити годинники восени: з’явилося важливе уточнення  Ціни на бензин в Україні можуть стрімко зрости: експерт пояснив причину  В Україні різко зміниться погода — про що попереджає синоптикиня  Займись краще Україною: Трамп різко відповів на пропозицію Путіна щодо посередництва з Іраном  Розмова Трампа з Путіним: у Кремлі зробили суттєве уточнення  НАТО змінило формат участі Зеленського на саміті в Гаазі через Трампа, - The Times  Дощ, вітер та до +15: в Україну йде нове похолоданнявсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
20.05.2025 396

Яблучний штрудель: рецепт ароматної випічки з австрійським шармом

Цей витвір кулінарного мистецтва родом з Австрії давно підкорив серця господинь у всьому світі, а його простий рецепт робить випічку доступною навіть для новачків.

c00f95f5e75fb710baad5971a77690a6_20.05.25_1

На сторінці Tasty Stories поділилися оновленим і адаптованим рецептом з листкового тіста, який займе мінімум часу, але потішить максимумом смаку. Класичний яблучний штрудель традиційно готують з тонкого тіста, яблук, кориці, родзинок і горіхів. Сучасні варіанти допускають спрощення — наприклад, використання готового листкового тіста. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.

Інгредієнти

листкове дріжджове тісто - 500 г

яблука (бажано кисло-солодких сортів) - 4–5 шт.

мелена кориця - 1 ст. л.

Цукор - 2 ч. л.

ванільний цукор - 1 ч. л.

сушена журавлина (опційно) - 50 г

смажені горіхи - 50 г

цукрова пудра

Приготування

  1. Очистьте яблука від шкірки та серцевини, наріжте тонкими слайсами. Додайте корицю, цукор, ванільний цукор. За бажанням — попередньо замочену журавлину та подрібнені горіхи.
  2. Розморозьте тісто, якщо воно заморожене. Розкачайте його тонко на присипаній борошном поверхні. Можна розрізати на дві частини, щоб вийшло два штруделі.
  3. Викладіть начинку по всій площі тіста, але залиште трохи вільного краю. Акуратно згорніть у рулет, ретельно защипніть краї, щоб не витікав сік. Шов має бути знизу.
  4. Перекладіть штрудель на деко, застелене пергаментом. Випікайте в розігрітій до 170°C духовці протягом 40 хв, поки тісто не стане рум’яним і хрумким.
  5. Дайте штруделю трохи охолонути, присипте цукровою пудрою та наріжте порційними шматочками.

Подавайте з кулькою ванільного морозива або ложкою сметани — ідеальний десерт до чаю чи кави.

Поради:

  • Якщо не любите журавлину — замініть її родзинками.
  • Горіхи додають хрумкості, але можна обійтися і без них.
  • Замість цукрової пудри можна злегка змастити штрудель абрикосовим джемом для блиску.
  • Зберігати залишки найкраще в герметичному контейнері до 3 днів.

Штрудель з яблуками — це вишуканість у простоті. Спробуйте цей рецепт — і ви відчуєте, як солодкий аромат кориці та тепла атмосфера наповнять ваш дім.

Оценка материала:

5.00 / 3
Яблучний штрудель: рецепт ароматної випічки з австрійським шармом 5.00 5 3
Життя та Стиль / Суспільство
20.05.2025 396
Еще материалы раздела «Суспільство»