НОВИНИ ДНЯ: Коли ставити ялинку 2026, щоб у домі були щастя та затишок: експерт назвала найкращі дати  Як декорації на "прямій лінії" Путіна викрили плани РФ щодо України: Sky News проаналізував  США і Європа підготували детальний план гарантій безпеки для України, - Bloomberg  Рішення, яке розлютить Путіна: чи вистачить сміливості у ЄС забрати заморожені мільярди Росії  Гороскоп на 18 грудня за картами Таро: Скорпіонам - різке прозріння, Ракам - уразливість  Танкери з російською нафтою застрягли біля Китаю через спад попиту Індії, - Bloomberg  Гороскоп на 18 грудня: Овнам - злість, Близнюкам - казкова радістьвсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
20.05.2025 470

Яблучний штрудель: рецепт ароматної випічки з австрійським шармом

Цей витвір кулінарного мистецтва родом з Австрії давно підкорив серця господинь у всьому світі, а його простий рецепт робить випічку доступною навіть для новачків.

c00f95f5e75fb710baad5971a77690a6_20.05.25_1

На сторінці Tasty Stories поділилися оновленим і адаптованим рецептом з листкового тіста, який займе мінімум часу, але потішить максимумом смаку. Класичний яблучний штрудель традиційно готують з тонкого тіста, яблук, кориці, родзинок і горіхів. Сучасні варіанти допускають спрощення — наприклад, використання готового листкового тіста. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.

Інгредієнти

листкове дріжджове тісто - 500 г

яблука (бажано кисло-солодких сортів) - 4–5 шт.

мелена кориця - 1 ст. л.

Цукор - 2 ч. л.

ванільний цукор - 1 ч. л.

сушена журавлина (опційно) - 50 г

смажені горіхи - 50 г

цукрова пудра

Приготування

  1. Очистьте яблука від шкірки та серцевини, наріжте тонкими слайсами. Додайте корицю, цукор, ванільний цукор. За бажанням — попередньо замочену журавлину та подрібнені горіхи.
  2. Розморозьте тісто, якщо воно заморожене. Розкачайте його тонко на присипаній борошном поверхні. Можна розрізати на дві частини, щоб вийшло два штруделі.
  3. Викладіть начинку по всій площі тіста, але залиште трохи вільного краю. Акуратно згорніть у рулет, ретельно защипніть краї, щоб не витікав сік. Шов має бути знизу.
  4. Перекладіть штрудель на деко, застелене пергаментом. Випікайте в розігрітій до 170°C духовці протягом 40 хв, поки тісто не стане рум’яним і хрумким.
  5. Дайте штруделю трохи охолонути, присипте цукровою пудрою та наріжте порційними шматочками.

Подавайте з кулькою ванільного морозива або ложкою сметани — ідеальний десерт до чаю чи кави.

Поради:

  • Якщо не любите журавлину — замініть її родзинками.
  • Горіхи додають хрумкості, але можна обійтися і без них.
  • Замість цукрової пудри можна злегка змастити штрудель абрикосовим джемом для блиску.
  • Зберігати залишки найкраще в герметичному контейнері до 3 днів.

Штрудель з яблуками — це вишуканість у простоті. Спробуйте цей рецепт — і ви відчуєте, як солодкий аромат кориці та тепла атмосфера наповнять ваш дім.

Оценка материала:

5.00 / 3
Яблучний штрудель: рецепт ароматної випічки з австрійським шармом 5.00 5 3
Життя та Стиль / Суспільство
20.05.2025 470
Еще материалы раздела «Суспільство»