Життя та Стиль
Суспільство
Карасі в сметані з цибулею в духовці: класичний рецепт
Рибу використовуйте тільки живу, незаморожену, і бажано середніх розмірів.
Якщо надрізати спинку карася вертикально або хрестоподібно, то вийде ароматна рибка, в якій практично не буде кісток. Запечена в сметані, вона особливо смачна і корисна, всередині залишається соковитою, а зовні з хрусткою золотистою скоринкою. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.
Інгредієнти
Карась - 4 шт.
цибуля ріпчаста - 3-4 шт.
сметана 25% - 80 г
олія - 20 мл
сіль
перець чорний мелений
- Карасі очистьте від луски, видаліть нутрощі, чорну плівку, плавці та хвіст. Промийте під проточною водою та обсушіть паперовим рушником.
- По обидва боки тушки зробіть неглибокі надрізи. Натріть карасів чорним перцем меленим, посоліть.
- Цибулю очистьте і наріжте півкільцями.
- Дно і боки форми для запікання змастіть олією, по всьому дну розподіліть цибулю, на неї викладіть карасів, рясно змастіть сметаною.
- Випікайте в наперед розігрітій духовці до 180 градусів 40-45 хвилин до золотистого кольору.
Поради:
- Сметану використовуйте жирну.
- За бажанням використовуйте спеції для риби.






