Життя та Стиль
Суспільство
Вафельний торт із заварним кремом: рецепт, улюблений із дитинства
Хто не любить вафельний торт? Готується він із готових вафельних коржів, які продаються у будь-якому супермаркеті.

Від такого тортика не відмовиться ніхто, особливо з чашкою кави або чаю. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.
Інгредієнти
вафельні коржі - 8 шт.
молоко - 600 г
яйця курячі - 2 шт.
цукор - 180 г
борошно пшеничне - 2 ст. л.
крохмаль кукурудзяний - 0,5 ст. л.
масло вершкове - 180 г
ванільний цукор - 10 г
шоколад
- У каструлі з'єднайте цукор, борошно, крохмаль, ванілін і перемішайте. Додайте яйця, 100 мл теплого молока і збийте віничком.
- Решту молока доведіть до кипіння і частинами вливайте в каструлю з масою і швидко перемішуйте віничком, варіть крем на середньому вогні, постійно перемішуючи, поки на поверхні не з'являться бульбашки і він не стане густим.
- Зніміть із вогню, накрийте плівкою в контакт із поверхнею і залиште остигати за кімнатної температури.
- У мисці збийте міксером м'яке вершкове масло, частинами додавайте заварний крем і збивайте до пишної маси.
- На блюдо, змащене трохи кремом, викладіть перший корж, змастіть частиною крему, таким чином, чергуючи коржі і крем, зберіть весь торт. Верх і боки змастіть кремом, прикрасьте тертим шоколадом і відправте в холодильник на дві години.
Поради:
- Прикрасити торт можна вафельним коржем, подрібненим у крихту.
- Крохмаль використовуйте будь-який.