НОВИНИ ДНЯ: Ціни на головні ранні овочі в Україні падають: що та скільки тепер коштує  Скільки податків потрібно заплатити під час продажу квартири або будинку: відповідь адвоката  Що буде з цінами в Україні: аналітики та населення погіршили прогнози  Київ чи Львів: хто зараз лідер на ринку нерухомості і що відбувається із цінами  Ціни на м'ясо в Україні летять угору: скільки коштують свинина, яловичина та курятина  Переговори України та Росії: у Кремлі сказали, коли може відбутися наступна зустріч  Крадені "інновації" СРСР: ТОП-5 винаходів, які росіяни скопіювали у Заходувсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
23.05.2025 240

Значно смачніше за картоплю фрі: золотисті кульки, які "розлітаються" зі столу миттєво

Часом звичні методи приготування картоплі припиняють приносити радість, і хочеться чогось новенького. Тому якщо картопля фрі здається занадто банальною, спробуйте зробити ці смачні, хрумкі, золотисті кульки.

Ми впевнені, що їхня м’якість і хрумка скоринка вам сподобаються. А ще готувати їх дуже швидко і просто. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.

Інгредієнти

Картопля - 500 г

Борошно - 5 ст. л.

Сіль - за смаком

Моцарела - 70 г

яйця (для кляру) - 2 шт.

молоко (для кляру) - 90 мл

борошно (для кляру) - 125 г

панірувальні сухарі - 100 г

олія - залежно від обраного посуду

Процес приготування:

  1. Очистьте картоплю та наріжте її кубиками, щоб вона швидше зварилася. Варіть до м’якості, після чого злийте воду, додайте борошно і сіль, а потім ретельно розімніть до гладкої консистенції. Пюре має вийти густим та еластичним.
  2. Поки картопля вариться, приготуйте кляр – змішайте яйця з молоком і борошном, збивши все до однорідної маси.
  3. Після того, як картопля трохи охолоне, візьміть невелику порцію картопляної маси, сформуйте плоский коржик і покладіть в середину кубик моцарели. Обгорніть сир картоплею, щоб вийшла щільна кулька. Потім кожну кульку обмокніть у кляр та обваляйте в панірувальних сухарях.
  4. Нагрійте достатньо олії в глибокій сковороді або фритюрниці та обережно опускайте кульки в гарячу олію. Смажте до золотавої скоринки, а готові кульки викладіть на паперовий рушник, щоб позбутися зайвого жиру.

Картопляні кульки найкраще подавати з улюбленими соусами, як-от часниковий, томатний або медово-гірчичний. Додайте свіжий салат – і ви отримаєте апетитну й поживну вечерю. Смачного!

Оценка материала:

5.00 / 2
Значно смачніше за картоплю фрі: золотисті кульки, які "розлітаються" зі столу миттєво 5.00 5 2
Життя та Стиль / Суспільство
23.05.2025 240
Еще материалы раздела «Суспільство»