НОВИНИ ДНЯ: Старих цін більше немає: у Києві суттєво переписали вартість квартир  Фінансовий гороскоп на тиждень: на кого зі знаків зодіаку чекає прибуток 16–22 червня  Що зірки нам пророкують: гороскоп на 16-22 червня 2025 року  США проти зниження стелі цін на російську нафту, - Bloomberg  "Ми маємо сідати за стіл переговорів із вбивцями": Зеленський про ультиматум РФ  Стюардеса пояснила, чому ніколи не варто мінятися місцями в літаку  Синоптикиня попередила про несподівану зміну погоди в Українівсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
24.05.2025 272

Львівський шоколадний сирник: рецепт від відомого шеф-кухаря

Сирник має щільну текстуру і дуже добре смакує.

7254d6be28233c9bae9d8286093f3ff3_24.05.25_3_333

Львівський сирник — кулінарний символ Галичини. Цей десерт беззаперечно смакує кожному поціновувачу сиру. Існує багато варіацій цього рецепту. Одна з них — шоколадний сирник. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.

Рецептом поділився шеф-кухар Володимир Ярославський.

"Є десерти, які пахнуть дитинством, а є — які пахнуть Львовом. Цей шоколадний сирник — саме такий", — каже кулінар.

Інгредієнти для сирної основи

  • 500 г кисломолочного сиру (9%)
  • 100 г сметани (15%)
  • 80 г цукру
  • 10 г ванільного цукру
  • 3 яйця
  • 60 г вершкового масла (82,5%)
  • 20 г манки
  • 35 г какао
  • 100 г родзинок
  • цедра лимона

Інгредієнти для тіста

  • 100 г вершкового масла
  • 1 жовток
  • 50 г цукру
  • 140 г пшеничного борошна
  • 10 г какао
  • 5 г розпушувача

    Глазур
  • 150 г білого шоколаду

Приготування

  • За допомогою блендера збиваємо кисломолочний сир зi сметаною, цукром і яйцями до однорідної консистенції. Додаємо вершкове масло, манну крупу та какао, а потім ще раз добре збиваємо.
  • Родзинки заливаємо окропом на 10 хвилин. Після цього зціджуємо воду і додаємо до сирної маси. За бажанням можна додати терту цедру лимона.
  • Для приготування тіста добре збиваємо масло з цукром. Додаємо борошно, какао та розпушувач. Все замішуємо і ставимо до холодильника.
  • Сирну масу поміщаємо у прямокутну форму, вистелену пергаментом. Зверху натираємо холодне тісто.
  • Ставимо до духовки та випікаємо приблизно 45–50 хв за температури 180 градусів.
  • Даємо сирнику повністю охолонути. Потім покриваємо розтопленим білим шоколадом.

Оценка материала:

5.00 / 2
Львівський шоколадний сирник: рецепт від відомого шеф-кухаря 5.00 5 2
Життя та Стиль / Суспільство
24.05.2025 272
Еще материалы раздела «Суспільство»