Життя та Стиль
Суспільство
Львівський шоколадний сирник: рецепт від відомого шеф-кухаря
Сирник має щільну текстуру і дуже добре смакує.

Львівський сирник — кулінарний символ Галичини. Цей десерт беззаперечно смакує кожному поціновувачу сиру. Існує багато варіацій цього рецепту. Одна з них — шоколадний сирник. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.
Рецептом поділився шеф-кухар Володимир Ярославський.
"Є десерти, які пахнуть дитинством, а є — які пахнуть Львовом. Цей шоколадний сирник — саме такий", — каже кулінар.
Інгредієнти для сирної основи
- 500 г кисломолочного сиру (9%)
- 100 г сметани (15%)
- 80 г цукру
- 10 г ванільного цукру
- 3 яйця
- 60 г вершкового масла (82,5%)
- 20 г манки
- 35 г какао
- 100 г родзинок
- цедра лимона
Інгредієнти для тіста
- 100 г вершкового масла
- 1 жовток
- 50 г цукру
- 140 г пшеничного борошна
- 10 г какао
- 5 г розпушувача
Глазур - 150 г білого шоколаду
Приготування
- За допомогою блендера збиваємо кисломолочний сир зi сметаною, цукром і яйцями до однорідної консистенції. Додаємо вершкове масло, манну крупу та какао, а потім ще раз добре збиваємо.
- Родзинки заливаємо окропом на 10 хвилин. Після цього зціджуємо воду і додаємо до сирної маси. За бажанням можна додати терту цедру лимона.
- Для приготування тіста добре збиваємо масло з цукром. Додаємо борошно, какао та розпушувач. Все замішуємо і ставимо до холодильника.
- Сирну масу поміщаємо у прямокутну форму, вистелену пергаментом. Зверху натираємо холодне тісто.
- Ставимо до духовки та випікаємо приблизно 45–50 хв за температури 180 градусів.
- Даємо сирнику повністю охолонути. Потім покриваємо розтопленим білим шоколадом.