Життя та Стиль
Суспільство
Як приготувати чевапчичі: домашній рецепт маленьких балканських ковбасок
Чевапчичі — це маленькі ковбаски з м’ясного фаршу, які можна посмажити на сковороді або запекти у духовці.

Додайте в м’ясо незвичайний інгредієнт — соду, яка зробить страву соковитим і ніжним. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.
Інгредієнти
яловичина (м'якоть) - 400 г
свинина (м'якоть) - 400 г
цибуля - 2 шт.
вода мінеральна газована - 50 мл
паприка мелена - 1 ч. л.
приправа «карі» - 1 ч. л.
перець чорний мелений
сода - щіпка
сіль
олія
- Цибулю очистьте і дрібно наріжте.
- М’ясо вимийте, обсушіть паперовим рушником, наріжте на маленькі шматочки і пропустіть через м’ясорубку.
- Додайте цибулю, паприку, карі, чорний мелений перець, соду, сіль влийте газовану воду, перемішайте і кілька разів добре відбийте до однорідної консистенції.
- Згорніть у кулю, обмажте олією, накрийте плівкою і відправте в холодильник на 2-3 години.
- Готовий фарш викладіть у кондитерський рукав і сформуйте ковбаски завдовжки 6-8 сантиметрів.
- У сковороді розігрійте олію і обсмажте чевапчичі до готовності, періодично перевертаючи, щоб вони рівномірно підрум’янилися.
Поради:
- Використовувати можна готовий фарш.
- Ковбаски можна сформувати руками, змоченими у воді.