Життя та Стиль
Суспільство
Куряче філе з шампіньйонами в вершковому соусі: рецепт розкішної гарячої страви
Куряче філе з грибами та густа підлива ідеально підійдуть практично для будь-якого гарніру: до картопляного пюре, рису, макаронів.
М'ясо виходить соковитим, м'яким з ніжним соусом та ароматними грибами. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.
Інгредієнти
куряче філе - 700 г
печериці - 400 г
вершки 10-20% - 200 мл
цибуля ріпчаста - 1 шт.
часник - 2 зубчики
масло вершкове - 30 г
приправа для курки - 1 ч. л.
Олія - 2 ст. л.
перець чорний мелений
сіль
- Куряче філе помийте, обсушіть паперовим рушником і наріжте на шматочки.
- Печериці промийте та наріжте на тонкі пластини.
- Цибулю та часник очистьте, наріжте на дрібні кубики.
- У сковороді на середньому вогні розігрійте олію, викладіть куряче філе, обсмажте до золотистого кольору та викладіть у тарілку.
- На цій сковороді обсмажте цибулю та часник до м'якості, додайте гриби і смажте до випарювання рідини, додайте вершкове масло та обсмажте три хвилини, влийте вершки, перемішайте.
- Додайте куряче філе, чорний мелений перець, приправу, сіль і ще раз перемішайте. Тушкуйте 5-10 хвилин на повільному вогні.
Поради:
- Вершки використовуйте 10% або 20%.
Оценка материала:
Куряче філе з шампіньйонами в вершковому соусі: рецепт розкішної гарячої страви25.05.2025






