Бізнес
Економіка
В Україні дешевшає цибуля
Наприкінці минулого тижня українські фермери продавали цибулю по 16-26 грн/кг. Тобто відпускні ціни в цьому сегменті за тиждень знизилися в середньому на 12%.
Про це повідомляють Контракти з посиланням на аналітиків проєкту EastFruit.
За словами виробників, здешевлення пов’язане з досить великою пропозицією на ринку продукції невисокої якості, оскільки низка господарств утримувалась від продажів аж до другої половини квітня в очікуванні зростання цін.
Натомість гуртові компанії почали висувати досить жорсткі вимоги до якості цибулі загалом і відмовляються від закупівель некондиційної продукції.
За даними аналітиків, цибуля на українському ринку коштує в середньому на 12% дешевше, ніж в аналогічний торішній період.
Зазначається, що учасники ринку налаштовані досить песимістично, оскільки якість продукції сховищах продовжує погіршуватися, а попит на неї залишається невисоким.



