НОВИНИ ДНЯ: Важкий період закінчується: 3 знаки зодіаку відчують полегшення після 5 грудня  Зарплати військовим не підвищать, але будуть контракти з покращеними умовами, - Шмигаль  Росіяни переоцінили свої сили і зазнають втрат: у ЗСУ розповіли про ситуацію у Куп'янську  Моді приймає Путіна з почестями: що означає для України поїздка "фюрера" до Індії  Кремль пропонує "не нападати" на Одесу і Миколаїв, видаючи це як "поступку": ISW про тактику Путіна  США пригрозили Європі вийти з ряду механізмів НАТО та назвали важливу умову, - Reuters  День святого Миколая в Україні: етнографиня розповіла про давні традиції та їхню виховну рольвсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
31.05.2025 299

Смачно - як у дитинстві: рецепт пиріжків з полуницею

Пиріжки з цією літньою ягодою вийдуть дуже смачними і соковитими

f29b556c08dc9de98f4cc3ed06f422f8_31.05.25_1

Сезон полуниці майже відкрито. Ця ягода ідеально підходить для десертів. Вони виходять дуже соковитими, а якщо додати трохи кориці - вийде цікаве смакове поєднання. Про це повідомляють Контракти.UA.

ТСН.ua підготував рецепт пиріжків з полуницею від Євгена Клопотенка.

Інгредієнти для тіста

  • 380-480 г пшеничного борошна
  • 200 г теплого молока
  • 1 ч. л. сухих дріжджів
  • 2 яйця
  • 50 мл олії
  • 2 ст. л. цукру
  • дрібка солі
  • 10 г ванільного цукру
  • 1 жовток (для змащування пиріжків)

Інгредієнти для начинки

  • 300 г полуниці
  • 1 ст. л. цукру
  • 1 ст. л. крохмалю

Приготування

  1. Збийте вінчиком яйця з цукром. Додайте до цієї суміші тепле молока, олії та добре перемішайте. В кінці додайте ванільний цукор.
  2. Окремо змішайте просіяне борошно та сухі дріжджі. Після цього з’єднайте з рідкими інгредієнтами. Замісіть тісто, вимішуйте масу 2–3 хв. За потреби поступово додайте ще 50-100 г борошна так, щоб тісто перестало липнути до рук.
  3. Готове тісто накрийте рушником або харчовою плівкою та залиште підійматися в теплі на 50 хв.
  4. Готуємо начинку. Помиту полуницю наріжте кубиками середнього розміру.
  5. Після того, як тісто піднялося, розділіть його на окремі кульки та розкачайте їх.
  6. У середину кульки викладіть трохи полуниці, додайте по ½-⅓ ч.л цукру та дрібку крохмалю заліпіть пиріжок.
  7. Викладіть сформовані пиріжки на застелене пергаментом деко швом до низу. Залиште підійти на 15 хв. Потім змастіть пиріжки жовтком і дайте постояти ще 5 хв.
  8. Випікайте пиріжки у розігрітій до 180 градусів духовці 30 хв.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, як приготувати галету з полуницею до кави або чаю.

Оценка материала:

5.00 / 2
Смачно - як у дитинстві: рецепт пиріжків з полуницею 5.00 5 2
Життя та Стиль / Суспільство
31.05.2025 299
Еще материалы раздела «Суспільство»