Життя та Стиль
Суспільство
Шашлик з курки на кефірі: рецепт для пікніка
Одним із найкращих варіантів для маринування м’яса є кефір.
Кефір ідеально розм’якшує м’ясо, роблячи його соковитим і м’яким. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.
Інгредієнти
куряче філе - 1,5 кг
кефір - 0,5 л
ріпчаста цибуля - 3 шт.
сушений часник - 1 ч. л.
Гірчиця - 1 ч. л.
Карі - 1 ч. л.
приправа для курки - 1 ч. л.
сіль
чорний мелений перець
- Цибулю очистьте і наріжте кільцями.
- Куряче філе помийте, обсушіть паперовим рушником і наріжте порційними шматками.
- Викладіть м’ясо до миски, додайте цибулю, сушений часник, гірчицю, карі, приправу для курки, чорний мелений перець, сіль, влийте кефір, добре перемішайте руками та залиште маринуватися на 30–60 хвилин.
- М’ясо й цибулю насадіть на шампури щільно одне до одного та обсмажте на мангалі. Під час готування полийте 1–2 рази залишками маринаду.
Поради:
Кефір використовуйте будь-якої жирності.






