Життя та Стиль
Суспільство
Запіканка з молодої капусти з сиром: корисний сезонний рецепт
Смачний і простий спосіб приготувати як легкий перекус або вечерю запіканку з молодої капусти і сиру.
Страва виходить ніжною і соковитою. Подайте зі сметаною або з улюбленим соусом. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.
Інгредієнти
капуста білокачанна (молода) - 700 г
яйця курячі - 3 шт.
олія
сир «Моцарела» - 200 г
сметана - 200 г
зелень (зелена цибуля, кріп)
перець чорний мелений
сіль
Капусту дрібно наріжте соломкою, додайте сіль і злегка помніть руками.
Зелень промийте під проточною водою, обсушіть паперовим рушником і дрібно наріжте.
Сир натріть на велику тертку.
У мисці з'єднайте капусту, зелень, сметану, яйця, половину натертого сиру, чорний мелений перець, сіль і добре перемішайте.
Форму для запікання змастіть олією, викладіть в неї капустяну масу, рівномірно розподіліть і посипте сиром, що залишився.
Запікайте в заздалегідь розігрітій духовці до 180 градусів 30 хвилин. Розріжте на порції та подайте до столу.
Поради:
- Сир використовуйте будь-який.
- Сметану – будь-якої жирності.






