НОВИНИ ДНЯ: Ідеальний момент усе виправити: 4 знаки зодіаку отримають потужний знак від Всесвіту 11 грудня  Путін перебільшує стійкість російської економіки  Донбас і вибори під час війни: що обговорюють у мирному плані та навколо нього  У НАТО немає плану на випадок виходу США, - Politico  До України іде похолодання: синоптикиня розповіла, якою буде погода цього тижня  Без Америки Європа у кризі — лідери шукають шляхи підтримки України та власної оборони  У Києві - дощ, на сході - мокрий сніг: якою буде погода в Україні 10 груднявсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
05.06.2025 318

Тост із анчоусами та тунцем: рецепт вишуканої середземноморської закуски

Тост із анчоусами та тунцем: рецепт вишуканої середземноморської закуски

228a73887c239f0f07e810a75929dcdc_05.06.25_1

Тост із анчоусами та тунцем — це не лише швидкий спосіб здивувати гостей, а й універсальний перекус, який поєднує пікантні, солоні та кремові смаки в одному шматочку. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.

В основі цієї закуски — хрусткий хліб, вершкове намащення з тунцем і анчоусами, а зверху — делікатесний штрих: філе анчоуса. Такий тост — ідеальний варіант для аперитиву з бокалом білого вина чи як доповнення до романтичної вечері. А про рецепт його приготування розповіли на сторінці Poesía de fogón.

Інгредієнти

Основне

  • Хліб (бажано багет або чиабату) 8 скибочок
  • Анчоуси для подавання — 8 шт.

Для начинки

  • Тунець в олії чи власному соку (без рідини) — 140 г
  • Анчоуси (дрібно нарізані) — 3 шт.
  • Оливки без кісточок (чорні чи зелені) — 15 шт.
  • Каперси — 1 ч. л
  • Майонез (домашній чи якісний магазинний) — 5 ст. л

Приготування

  1. Наріжте багет скибочками товщиною близько 1–1,5 см.
  2. Злегка підсушіть на сухій сковороді чи у духовці (180°C, 5–7 хв) до золотистості. Можна натерти тости часником для додаткового аромату.
  3. Змішайте подрібнені тунець, анчоуси, оливки, каперси та майонез. У вас має вийти однорідна паста. За потреби додайте ще ложку майонезу для м’якшої консистенції.
  4. На кожен шматочок хрусткого хліба викладіть щедру порцію тунцевого намащення.
  5. Зверху покладіть по одному філе анчоуса.
  6. За бажанням прикрасьте скибкою оливки чи гілочкою петрушки.

Поради

Не переборщіть з анчоусами. Вони досить солоні, тому важливо зберігати баланс — трохи у начинці, трохи зверху.

Подавання

  • Ідеальна пара — біле сухе вино, наприклад.
  • Як частина апетайзер-плато разом з сирами, прошуто та овочами-гриль.

Цей тост із анчоусами та тунцем — приклад того, як прості продукти можуть створити справжню гастрономічну насолоду. Всього кілька хвилин і у вас на столі елегантна закуска, яка навіює атмосферу моря, Італії та теплих вечорів на терасі.

Оценка материала:

5.00 / 2
Тост із анчоусами та тунцем: рецепт вишуканої середземноморської закуски 5.00 5 2
Життя та Стиль / Суспільство
05.06.2025 318
Еще материалы раздела «Суспільство»