НОВИНИ ДНЯ: Штрафи за новорічні ялинки: яку відповідальність передбачено 2025 року  Гороскоп на 8 грудня для всіх знаків зодіаку: будьте готові до важливого сигналу від долі  Гороскоп для Терезів на 2026 рік: період великих змін, який розкриє вашу справжню силу  Вифлеємський вогонь миру доставили до України: що це за традиція  Гороскоп на 8 грудня за картами Таро: Близнюкам - вибір, Левам - не тиснути  Фінансовий гороскоп на тиждень: на кого зі знаків зодіаку чекає прибуток 8–14 грудня  Що зірки нам пророкують: гороскоп на 8–14 грудня 2025 рокувсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
06.06.2025 370

Котлети у вершковому соусі: рецепт вишуканої домашньої страви

Іноді навіть найпростіші інгредієнти можуть перетворитися на справжній кулінарний шедевр.

6bb882f023689922982229fa007f8df3_06.06.25

Так і з цими ніжними котлетами у вершковому соусі, які закохують з першого шматочка. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.

Ці котлети поєднують у собі ніжну структуру, соковитий смак і неймовірно кремову текстуру соусу, яка дарує справжнє задоволення. Цей рецепт — ідеальний варіант для вечері з родиною чи для смачного обіду, який не соромно подати гостям. Рецептом на своїй сторінці поділилася популярна фудблогерка Ольга Рябенко.

Інгредієнти

Для котлет

  • Фарш (курячий, індичий чи свинно-яловичий) 600 г
  • Яйце 1 шт.
  • Крем-сир (будь-який вершковий) 150 г
  • Панірувальні сухарі 2 ст. л
  • Часник 2 зубчики
  • Італійські трави (суміш базиліку, орегано, чебрецю) 2 ч. л
  • Сіль
  • Перець

Для соусу

  • Вершкове масло 60 г
  • Борошно 1 ст. л
  • Вершки 30–33% 150 мл
  • Бульйон (овочевий чи м’ясний) або вода 250 мл
  • Соєвий соус 60 мл
  • Гірчиця (краще діжонська) 1 ст. л
  • Свіжа петрушка

Приготування

  1. У великій мисці з’єднайте м’ясний фарш, яйце, сухарі, подрібнений часник, італійські трави, сіль і перець. Додайте крем-сир і добре вимісіть масу — вона має стати однорідною, ніжною та трохи липкою. Для зручності змастіть руки краплею олії.
  2. З фаршу сформуйте невеликі маленькі котлетки. Обсмажте їх на середньому вогні з обох боків по 2–3 хв до рум’яної скоринки. Готові котлетки перекладіть на тарілку.
  3. У тій самій сковороді розтопіть вершкове масло, додайте борошно та швидко перемішайте до однорідності. Потім поступово вливайте бульйон і вершки, інтенсивно помішуйте, щоб не утворювалися грудочки. Додайте соєвий соус, гірчицю, сіль і перець. Доведіть соус до легкого загущення.
  4. Поверніть обсмажені котлетки на пательню, накрийте кришкою та тушкуйте 7–10 хв на слабкому вогні. За цей час вони вберуть аромат соусу та стануть ще соковитішими.
  5. Посипте страву свіжою петрушкою. Ідеально смакує з картопляним пюре, рисом, пастою чи навіть булгуром.

Поради

  • Для пікантнішого смаку додайте до фаршу дрібно нарізаний кріп або зелену цибулю.
  • Якщо вершки надто жирні, замініть половину порції на молоко чи овочевий бульйон.

Подавайте котлетки у вершковому соусі у глибокій тарілці, прикрасивши листям базиліку чи мікрозеленню, з гарніром з картоплі чи пасти та бокалом білого сухого вина. Це буде ідеальна вечеря для двох або для всієї родини.

Оценка материала:

5.00 / 3
Котлети у вершковому соусі: рецепт вишуканої домашньої страви 5.00 5 3
Життя та Стиль / Суспільство
06.06.2025 370
Еще материалы раздела «Суспільство»