Життя та Стиль
Суспільство
Котлети у вершковому соусі: рецепт вишуканої домашньої страви
Іноді навіть найпростіші інгредієнти можуть перетворитися на справжній кулінарний шедевр.
Так і з цими ніжними котлетами у вершковому соусі, які закохують з першого шматочка. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.
Ці котлети поєднують у собі ніжну структуру, соковитий смак і неймовірно кремову текстуру соусу, яка дарує справжнє задоволення. Цей рецепт — ідеальний варіант для вечері з родиною чи для смачного обіду, який не соромно подати гостям. Рецептом на своїй сторінці поділилася популярна фудблогерка Ольга Рябенко.
Інгредієнти
Для котлет
- Фарш (курячий, індичий чи свинно-яловичий) 600 г
- Яйце 1 шт.
- Крем-сир (будь-який вершковий) 150 г
- Панірувальні сухарі 2 ст. л
- Часник 2 зубчики
- Італійські трави (суміш базиліку, орегано, чебрецю) 2 ч. л
- Сіль
- Перець
Для соусу
- Вершкове масло 60 г
- Борошно 1 ст. л
- Вершки 30–33% 150 мл
- Бульйон (овочевий чи м’ясний) або вода 250 мл
- Соєвий соус 60 мл
- Гірчиця (краще діжонська) 1 ст. л
- Свіжа петрушка
Приготування
- У великій мисці з’єднайте м’ясний фарш, яйце, сухарі, подрібнений часник, італійські трави, сіль і перець. Додайте крем-сир і добре вимісіть масу — вона має стати однорідною, ніжною та трохи липкою. Для зручності змастіть руки краплею олії.
- З фаршу сформуйте невеликі маленькі котлетки. Обсмажте їх на середньому вогні з обох боків по 2–3 хв до рум’яної скоринки. Готові котлетки перекладіть на тарілку.
- У тій самій сковороді розтопіть вершкове масло, додайте борошно та швидко перемішайте до однорідності. Потім поступово вливайте бульйон і вершки, інтенсивно помішуйте, щоб не утворювалися грудочки. Додайте соєвий соус, гірчицю, сіль і перець. Доведіть соус до легкого загущення.
- Поверніть обсмажені котлетки на пательню, накрийте кришкою та тушкуйте 7–10 хв на слабкому вогні. За цей час вони вберуть аромат соусу та стануть ще соковитішими.
- Посипте страву свіжою петрушкою. Ідеально смакує з картопляним пюре, рисом, пастою чи навіть булгуром.
Поради
- Для пікантнішого смаку додайте до фаршу дрібно нарізаний кріп або зелену цибулю.
- Якщо вершки надто жирні, замініть половину порції на молоко чи овочевий бульйон.
Подавайте котлетки у вершковому соусі у глибокій тарілці, прикрасивши листям базиліку чи мікрозеленню, з гарніром з картоплі чи пасти та бокалом білого сухого вина. Це буде ідеальна вечеря для двох або для всієї родини.






