Життя та Стиль
Суспільство
Локшина сомен із курячим бульйоном та зеленою цибулею: рецепт нашвидкуруч
Іноді хочеться чогось теплого, легкого та ароматного, особливо після довгого дня.
Якщо вам знайоме це бажання, спробуйте приготувати японську локшину сомен у ніжному курячому бульйоні з кунжутом, часником, морськими водоростями та куркою. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.
Це страва, яка зігріє, заспокоїть і не займе багато часу на приготування — ідеальний варіант для зайнятих людей, які цінують баланс смаку, користі та естетики. Рецептом поділилися на сторінці mitamo.kitchen.
Сомен — це тонка японська пшенична локшина, яку зазвичай готують швидко у киплячій воді. Вона ніжна за текстурою й ідеально підходить для легких супів. У поєднанні з насиченим, але прозорим бульйоном вона створює гармонійне блюдо, що особливо популярне в домашній японській кухні.
Інгредієнти
Куряче стегно (без кістки зі шкірою) - 1 шт.
Вода - 600 мл
Світлий соєвий соус - 50 мл
Кулінарне саке (можна замінити сухим білим вином) - 100 мл
Сушені водорості ламінарії - 10 г
Зелена цибуля - ½ пір’я
Часник - 1 зубчик
Локшина сомен - 1 порція
Кунжутна олія - 1 ч. л
Смажене насіння кунжуту - 1 ч. л
Мікрозелень або проростки редиски
Приготування
- У каструлю налийте воду, додайте куряче стегно, соєвий соус, саке, зубчик часнику (цілий, трохи придавлений) та водорості. Доведіть до кипіння на середньому вогні.
- Після закипання зменште вогонь до мінімуму та варіть бульйон приблизно 20 хв. Курка має стати ніжною, а бульйон — насиченим.
- Якщо ви хочете елегантніше подавання — наріжте м’ясо скибочками. Для домашньої версії підійде і просто розібране м’ясо.
- В окремій каструлі злегка підсоленої води приготуйте локшину сомен відповідно до інструкції на упаковці (зазвичай 2–3 хв). Потім промийте під холодною водою, щоб зупинити варіння.
- Додайте у бульйон нарізану зелену цибулю та трохи кунжутної олії. Невелика кількість води, яку вона виділить, може трохи розбавити суп — спробуйте та додайте сіль або соєвий соус до свого смаку.
- У глибоку миску викладіть локшину, додайте шматочки курки, залийте гарячим бульйоном. Прикрасьте смаженим кунжутом та проростками редиски чи іншою мікрозеленню.
Спробуйте та відкрийте для себе японську домашню кухню з нового боку.
Оценка материала:
Локшина сомен із курячим бульйоном та зеленою цибулею: рецепт нашвидкуруч08.06.2025






