Життя та Стиль
Суспільство
Рублені котлети: рецепт соковитої мʼясної страви
Рублені котлети — це справжня знахідка для тих, хто шукає ідеї для ситної вечері чи обіду.

Вони готуються швидко, а завдяки нарізаному м’ясу, сирній нотці та ніжній текстурі — виходять особливо соковитими та ароматними. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.
Це ідеальний варіант для родинного столу: подобаються як дітям, так і дорослим. А головне — ви точно знаєте, що у складі лише натуральні інгредієнти, а як їх приготувати розповіли на сторінці mamanata.food.
Інгредієнти
Куряче філет - 600 г
Цибуля ріпчаста - 1 шт.
Твердий сир - 150 г
Кукурудзяний крохмаль - 3 ст. л
Яйця курячі - 2 шт.
Сметана - 1 ст. л
Сіль
Чорний мелений перець
Олія
Приготування
- Куряче філе ретельно промийте, обсушіть паперовим рушником і дрібно наріжте кубиками.
- Цибулю також наріжте на дрібні кубики. Вона зробить котлети м’якшими та додасть легку солодку нотку.
- Сир натріть на великій тертці.
- У великій мисці змішайте: м’ясо, цибулю, сир, крохмаль, яйця, сметану, сіль і перець.
- Добре перемішайте фарш до однорідної маси. Накрийте кришкою чи плівкою та поставте у холодильник на 15–20 хв.
Варіант 1: у мультипечі чи аерогрилі
- Викладайте котлети ложкою на решітку чи деко, злегка змащене олією.
- Запікайте за температури 200°C 15–20 хв, до рум’яної скоринки.
- Викладайте ложкою на деко з пергаментом. Випікайте 20–25 хв за 190–200°C. За бажанням наприкінці можна увімкнути гриль-режим для утворення золотистої скоринки.
- Смажте на середньому вогні з обох боків до появи рум’яної скоринки (приблизно по 4–5 хв кожен бік), накрийте сковороду кришкою, щоб котлети пропеклися всередині.
Варіант 2: у духовці
Варіант 3: на сковороді
Рублені курячі котлети — ідеальне поєднання простоти та смаку. Вони чудово підійдуть як для родинної вечері, так і для перекусу на роботі. Їх легко приготувати наперед і розігріти, а ще — заморозити у сирому вигляді про запас.