Життя та Стиль
Суспільство
Вершкове масло з зеленню: рецепт ідеального намащення до бутербродів
Секрет ідеального смаку у деталях і ароматне масло з зеленню саме той кулінарний штрих, який може перетворити звичайний бутерброд, стейк або порцію картоплі на справжній гастрономічний витвір.

Легке у приготуванні, з насиченим смаком і приємною текстурою, це масло стане вашим незамінним помічником на повсякденній кухні та святковому меню, а як його приготувати розповіли на сторінці bude_smachno_razom. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.
Його можна використовувати для:
- гарячих тостів і брускет;
- заправки запечених овочів;
- підкреслення смаку риби чи м’яса;
- ароматизації пасти чи круп;
- подачі до гриль-страв і морепродуктів.
Інгредієнти
Вершкове масло - 250 г
Лимонна цедра - 1 ч. л
Свіжа петрушка - 1 ст. л
Кріп - 1 ст. л
Зелена цибуля - 1 ст. л
Часник - 2 зубчики
Червоний мелений перець - ½ ч. л
Гострий сушений перець - 1 шт.
Чорний мелений перець - ¼ ч. л
Сіль - 1 ч. л
Приготування
- Вийміть масло з холодильника заздалегідь, щоб воно стало м’яким (але не розтопленим). Ідеальна консистенція — м’яке, як крем.
- В окремій мисці з’єднайте м’яке масло з усіма подрібненими компонентами: зеленню, часником, спеціями, сіллю та лимонною цедрою. Перемішуйте ложкою чи лопаткою до повної однорідності — маса повинна бути пишною та ароматною.
- Викладіть масу на шматок харчової плівки. Сформуйте з неї акуратний рулет, щільно загорніть. Для зручності зверху можна обгорнути ще й пергаментним папером або фольгою.
- Покладіть сформоване масло у морозильну камеру на 40–50 хв. Після цього масло можна нарізати на порційні шматочки та зберігати в герметичному контейнері чи окремо загорнутими у пергамент.
Зберігання
- У морозильнику — до 3 місяців
- У холодильнику — до 10 днів
Порада: заморожуйте масло порційно — так ви зможете легко використовувати його у кулінарії без розморожування всієї порції.
Ароматне вершкове масло з зеленню — це не просто інгредієнт, а справжній помічник на кухні. Воно додає стравам глибину смаку, допомагає скоротити час приготування та має неймовірно апетитний вигляд