Життя та Стиль
Суспільство
Молода картопля, запечена в рукаві: рецепт розкішного гарніру
Щоб зберегти аромат і ніжний смак, запікайте картоплю в рукаві цілком у шкірці, не очищуючи, достатньо добре вимити її.
Під час запікання картопля набуває золотистої скоринки. А для аромату додайте часник та зелень. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.
Інгредієнти
картопля молода - 1 кг
часник - 3 зубчики
оливкова олія - 3 ст. л.
паприка мелена солодка - 1 ч. л.
перець чорний мелений
сіль
зелень (кріп, петрушка)
- Картоплю ретельно вимийте, обсушіть паперовим рушником, кожну картоплю наколіть зубочисткою в кількох місцях.
- Часник очистіть та видавіть через прес.
- Зелень промийте під проточною водою і дрібно наріжте.
- У миску влийте оливкову олію, додайте часник, паприку, чорний мелений перець, сіль, перемішайте, потім викладіть картоплю і ще раз добре перемішайте. Залиште її на 10-15 хвилин за кімнатної температури.
- У рукав для запікання відправте картоплю, закріпіть з двох боків, зробіть зубочисткою зверху кілька проколів і викладіть на деко.
- Випікайте в заздалегідь розігрітій духовці до 190 градусів 30 хвилин, потім розріжте рукав, розкрийте і знову відправте в духовку на 15 хвилин до золотистої скоринки. Готову картоплю посипте зеленню.
Поради:
- Картоплю використовуйте однакового розміру.






