Життя та Стиль
Суспільство
Хліб з куркою, пармезаном і часником: рецепт великого смачного бутерброда
Якщо ви шукаєте ідеальний рецепт для ситного обіду вечері чи перекусу — цей ароматний та соковитий бутерброд із куркою, часниковим маслом, пармезаном і ніжним соусом Альфредо стане справжньою знахідкою.
Страва поєднує у собі багатство смаків і неймовірну текстуру: хрусткий хліб, ніжну курятину, вершковий соус та тягучу моцарелу. А головне — приготувати її зовсім не складно, а я це правильно зробити показали на сторінці iramsfoodstory. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.
Інгредієнти
Основа
- Цілий буханець хрусткого хліба (французький багет або чиабату) — 1 шт.
- Тертий сир моцарела — ¾ склянки
Часникове масло
- Розм’якшене вершкове масло — ½ склянки
- Запечений часник — 1 голівка
- Дрібно нарізана свіжа петрушка — 1 ст. л.
- Сіль
- Перець
Курка
- Куряче філе — 450 г
- Часникова приправа
- Копчена паприка
- Мелений червоний перець
- Сіль
- Перець
- Олія
Соус Альфредо
- Жирні вершки — 1 склянка
- Тертий пармезан — ½ склянки
- Крем-сир — ½ склянки
- Часникова приправа
- Сіль
- Перець
Приготування
- Розігрійте духовку до 200°C.
- Щоб отримати ніжний та ароматний запечений часник, обріжте верхівку головки, загорніть її у фольгу та запікайте у духовці 30–40 хв. Готовий часник стане м’яким та легко вичавлюватиметься.
- У мисці змішайте розм’якшене вершкове масло, запечений часник, нарізану петрушку, сіль і перець. Це ароматне масло надасть хлібу особливої насиченості.
- Натріть куряче філе спеціями: часниковою приправою, копченою паприкою, чилі, сіллю та перцем. Обсмажте на добре розігрітій сковороді з додаванням олії по 6 хв з кожного боку, доки м’ясо не стане золотистим та повністю готовим. Готову курку наріжте скибочками.
- У глибокій сковороді на середньому вогні розігрійте вершки та крем-сир, постійно помішуйте, поки маса не стане однорідною.
- Додайте тертий пармезан, часникову приправу, сіль та перець. Перемішуйте до повного розчинення сиру та отримання кремової текстури.
- Розріжте буханку хліба вздовж навпіл та рівномірно змастіть зрізи часниковим маслом.
- Потім полийте їх соусом Альфредо, посипте тертою моцарелою, викладіть нарізану курку та знову полийте невеликою кількістю соусу. За бажанням можна посипати ще додатковою зеленню — петрушкою чи кінзою.
- Викладіть підготовлений хліб на застелене пергаментом деко та запікайте у духовці 20–25 хв до утворення золотистої скоринки та розплавлення сиру.
10. Подавайте бутерброд теплим, доповніть його залишками соусу Альфредо. Страва чудово смакуватиме як самостійно, так і з салатом зі свіжих овочів.
Цей гарячий бутерброд — справжнє втілення комфорту та домашньої кухні. Він настільки ситний, що замінить повноцінне приймання їжі, а аромат часнику, сиру та ніжної курятини створить атмосферу італійського ресторану у вас вдома.
Читайте также
<< ЗакрытьУкраїна втратить 20% площ під олійними культурами, якщо буде запроваджено 10% експортне мито - група Лондонської фондової біржі.
Зброї буде більше: чому Трамп відновлює постачання військової допомоги Україні та що за цим стоїть
Кремль відреагував на скандальний аудіозапис Трампа з погрозою "бомбардувати Москву"
Оценка материала:
Хліб з куркою, пармезаном і часником: рецепт великого смачного бутерброда16.06.2025