НОВИНИ ДНЯ: Зеленський чи Залужний: кому найбільше довіряють українці  Мерц зробив заяву щодо завершення війни в Україні  Зброя для України та різкі заяви Трампа про Путіна: чого очікувати від США  "Путін хоче всю Україну": в РНБО оцінили його шанси  ТЦК змінять формат роботи через загрозу атак: деталі від нардепа  В Україні залишать лише один вид соціальної допомоги  Трамп обіцяє відправити Україні більше зброї: у Путіна відреагуваливсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
16.06.2025 287

Хліб з куркою, пармезаном і часником: рецепт великого смачного бутерброда

Якщо ви шукаєте ідеальний рецепт для ситного обіду вечері чи перекусу — цей ароматний та соковитий бутерброд із куркою, часниковим маслом, пармезаном і ніжним соусом Альфредо стане справжньою знахідкою.

Страва поєднує у собі багатство смаків і неймовірну текстуру: хрусткий хліб, ніжну курятину, вершковий соус та тягучу моцарелу. А головне — приготувати її зовсім не складно, а я це правильно зробити показали на сторінці iramsfoodstory. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.

 

Інгредієнти

Основа

  • Цілий буханець хрусткого хліба (французький багет або чиабату) — 1 шт.
  • Тертий сир моцарела — ¾ склянки

Часникове масло

  • Розм’якшене вершкове масло — ½ склянки
  • Запечений часник — 1 голівка
  • Дрібно нарізана свіжа петрушка — 1 ст. л.
  • Сіль
  • Перець

Курка

  • Куряче філе — 450 г
  • Часникова приправа
  • Копчена паприка
  • Мелений червоний перець
  • Сіль
  • Перець
  • Олія

Соус Альфредо

  • Жирні вершки — 1 склянка
  • Тертий пармезан — ½ склянки
  • Крем-сир — ½ склянки
  • Часникова приправа
  • Сіль
  • Перець

Приготування

  1. Розігрійте духовку до 200°C.
  2. Щоб отримати ніжний та ароматний запечений часник, обріжте верхівку головки, загорніть її у фольгу та запікайте у духовці 30–40 хв. Готовий часник стане м’яким та легко вичавлюватиметься.
  3. У мисці змішайте розм’якшене вершкове масло, запечений часник, нарізану петрушку, сіль і перець. Це ароматне масло надасть хлібу особливої насиченості.
  4. Натріть куряче філе спеціями: часниковою приправою, копченою паприкою, чилі, сіллю та перцем. Обсмажте на добре розігрітій сковороді з додаванням олії по 6 хв з кожного боку, доки м’ясо не стане золотистим та повністю готовим. Готову курку наріжте скибочками.
  5. У глибокій сковороді на середньому вогні розігрійте вершки та крем-сир, постійно помішуйте, поки маса не стане однорідною.
  6. Додайте тертий пармезан, часникову приправу, сіль та перець. Перемішуйте до повного розчинення сиру та отримання кремової текстури.
  7. Розріжте буханку хліба вздовж навпіл та рівномірно змастіть зрізи часниковим маслом.
  8. Потім полийте їх соусом Альфредо, посипте тертою моцарелою, викладіть нарізану курку та знову полийте невеликою кількістю соусу. За бажанням можна посипати ще додатковою зеленню — петрушкою чи кінзою.
  9. Викладіть підготовлений хліб на застелене пергаментом деко та запікайте у духовці 20–25 хв до утворення золотистої скоринки та розплавлення сиру.

10. Подавайте бутерброд теплим, доповніть його залишками соусу Альфредо. Страва чудово смакуватиме як самостійно, так і з салатом зі свіжих овочів.

 

Цей гарячий бутерброд — справжнє втілення комфорту та домашньої кухні. Він настільки ситний, що замінить повноцінне приймання їжі, а аромат часнику, сиру та ніжної курятини створить атмосферу італійського ресторану у вас вдома.

Оценка материала:

5.00 / 2
Хліб з куркою, пармезаном і часником: рецепт великого смачного бутерброда 5.00 5 2
Життя та Стиль / Суспільство
16.06.2025 287
Еще материалы раздела «Суспільство»