НОВИНИ ДНЯ: Буданов пояснив, чому майбутнє світу пройде через Україну  Йому не було рівних: який автомобіль був найшвидшим у 1980-х роках  Українці виїжджають за кордон через посилення обстрілів цивільної інфраструктури, - НБУ  Класика, якій немає рівних: названо найпопулярніший автомобіль у США  У Трампа зробили нову заяву про можливість миру між Україною та РФ  Замість "стелі цін": ЄС і G7 знайшли болючіші санкції проти російської нафти, - Reuters  "Нагадує те, що ми чули від Росії": у Норвегії розкритикували Стратегію нацбезпеки СШАвсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
17.06.2025 467

Реберця BBQ: рецепт легендарної страви

Соковиті реберця BBQ — справжня гастрономічна насолода, яку можна легко приготувати вдома та отримати ресторанний результат.

718ba6aad9a491e7e59039d659572287_17.06.25

Завдяки ніжному м’ясу, ароматним спеціям і карамелізованій глазурі реберця тануть у роті, а м’ясо без зусиль відходить від кісточки. Фудблогерка Альона Карпюк поділилася своїм перевіреним рецептом приготування. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.

Інгредієнти

Основні

  • свинячі або телячі ребра 1,5–2 кг
  • копчена паприка 1 ст. л.
  • сушений часник 1 ст. л.
  • спеції до м’яса (наприклад, суміш перцю, коріандру, кмину) 1 ст. л.
  • сіль
  • соєвий соус 2 ст. л.
  • соус BBQ 2 ст. л.
  • гірчиця (краще діжонська) 2 ст. л.

Для глазурі

Приготування

Підготовка та маринування

  1. Підготуйте реберця. Зніміть з ребер плівку з внутрішнього боку — так м’ясо краще вбере маринад і стане ніжнішим після запікання.
  2. Приготуйте суху суміш спецій. У мисці змішайте паприку, часник, спеції до м’яса та сіль.
  3. Замаринуйте м’ясо. Ретельно натріть реберця сумішшю спецій з обох боків. За бажанням можна залишити на 1–2 години в холодильнику для кращого просочення (або одразу переходити до запікання).
  4. Запікання в духовці (етап тушкування): загорніть реберця у кілька шарів фольги (щоб не витік сік) та викладіть на деко. Поставте до розігрітої до 150°C духовки на 2 години. Завдяки низькій температурі та фользі ребра будуть м’якими й соковитими.
  5. Підготуйте глазур: змішайте в окремій мисці соєвий соус, соус BBQ та гірчицю до однорідності.
  6. Фінальне запікання (етап карамелізації): дістаньте ребра, обережно розкрийте фольгу, щедро змастіть глазур’ю та поставте до духовки ще на 20 хв за 200°C. Завдяки цьому утворюється блискуча, ароматна скоринка.

Запікання

Поради

  • Ребра вибирайте з достатньою кількістю м’яса: найкраще брати свіжі охолоджені свинячі ребра.
  • Соус BBQ можна зробити самостійно, додавши мед, томатну пасту, оцет і соєвий соус.
  • Ребра можна приготувати і на грилі — після запікання у фользі довести до готовності на решітці, змащуючи глазур’ю.
  • картопляне пюре
  • грильовані овочі
  • свіжий салат зі шпинату та руколи
  • келих червоного сухого вина

З чим подавати

Реберця BBQ — це справжній кулінарний шедевр, який підходить як для сімейної вечері, так і для святкового застілля.

Оценка материала:

5.00 / 3
Реберця BBQ: рецепт легендарної страви 5.00 5 3
Життя та Стиль / Суспільство
17.06.2025 467
Еще материалы раздела «Суспільство»