Життя та Стиль
Суспільство
Гриби під шубою: новий цікавий рецепт класичної страви
Класична «шуба» давно стала улюбленицею багатьох господинь. Але якщо вам хочеться чогось нового та оригінального, спробуйте приготувати «гриби під шубою» — незвичний, ніжний ы надзвичайно апетитний салат, який прикрасить будь-яке свято.

На сторінці receptoria1 розповіли, що завдяки поєднанню ароматних печериць, ніжних овочів, маринованих огірків і яєць він обов’язково стане «родзинкою» вашого столу. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.
Інгредієнти
Картопля - 4 шт.
Морква - 2 шт.
кріп
печериці - 500 г
цибуля ріпчаста - 3 шт.
огірки мариновані - 3 шт.
яйця курячі - 3 шт.
цибуля зелена
гірчиця діжонська - 1 ст. л
майонез
сіль
перець чорний мелений
олія
Приготування
- Картоплю, моркву та яйця відваріть до готовності. Дайте повністю охолонути, очистьте від шкірки та шкаралупи.
- Печериці наріжте невеликими кубиками.
- На сковороді розігрійте олію та обсмажуйте нарізану цибулю до золотавого кольору.
- Додайте гриби та тушкуйте до випаровування зайвої рідини (приблизно 10–15 хв). Додайте сіль і перець. Дайте охолонути.
- Яйця натріть на середню тертку.
- Картоплю та моркву натріть окремо.
- Огірки наріжте дрібними кубиками.
- Кріп дрібно поріжте.
- Для ідеальної форми салату використовуйте кулінарне кільце. Якщо його немає, можна збирати салат у скляній мисці шарами.
10. Перший шар: викладіть натерту картоплю, змішану з морквою, дрібкою солі, перцю, дрібно порізаним кропом, додайте до суміші 1 ст. л діжонської гірчиці та трохи майонезу для соковитості.
11. Другий шар: на овочеву основу викладіть нарізані мариновані огірочки, злегка змастіть майонезом.
12. Третій шар: рівномірно розподіліть обсмажені гриби з цибулею.
13. Четвертий (верхній) шар: натерті варені яйця, які теж злегка промастіть майонезом, щоб салат мав завершений вигляд.
14. Прикрасьте салат дрібно порізаною зеленою цибулею і кропом.
15. Поставте до холодильника щонайменше на 30 хв для стабілізації шарів і кращого просочення.
Гриби під шубою — це сучасна варіація улюбленої страви, яка приємно здивує ваших гостей і близьких. Смак — ніжний, багатогранний, текстура — повітряна, а вигляд — апетитний. Варто спробувати хоча б раз — і цей рецепт посяде гідне місце у вашій кулінарній книзі.