Життя та Стиль
Суспільство
Як приготувати заливний пиріг зі шпинатом і яйцями
Ідеальна випічка для любителів легких, корисних пирогів. Рецепт дуже простий, з ним впорається навіть господиня-початківець.

Тісто для пирога не потрібно довго замішувати та розкачувати. Велика кількість свіжої зелені в начинці добре поєднується з відвареними яйцями. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.
Інгредієнти:
- борошно пшеничне - 300 г;
- кефір - 400 мл;
- яйця курячі - 2 шт.;
- цукор – 1 ст. л.;
- масло вершкове - 100 г;
- розпушувач - 1 ч. л.;
- сіль - 0,5 ч. л.
Для начинки:
- шпинат - 300 г;
- цибуля зелена - 70 г;
- яйця курячі - 4 шт.;
- масло вершкове - 20 г;
- перець чорний мелений;
- сіль.
Приготування:
- Відваріть яйця від моменту закипання 10 хвилин. Остудіть, очистьте і дрібно наріжте.
- Шпинат промийте, видаліть стебла та наріжте тонкими смужками.
- Цибулю промийте і дрібно наріжте.
- Для начинки в сотейнику розтопіть вершкове масло, додайте зелену цибулю і смажте на малому вогні дві хвилини, потім додайте шпинат, посоліть і смажте ще п'ять хвилин. Дайте трохи охолонути, додайте яйця, чорний мелений перець, перемішайте.
- Борошно просійте з розпушувачем.
- У миску вбийте яйця, додайте цукор, сіль, перемішайте віничком, влийте кефір, вершкове масло, всипте борошно з розпушувачем і швидко замісіть тісто лопаткою.
- Форму для випікання змастіть вершковим маслом і злегка присипте борошном. Викладіть половину тіста у форму, зверху розподіліть начинку, розрівняйте, залийте тістом і посипте кунжутом.
- Випікайте в заздалегідь розігрітій духовці до 180 градусів 40 хвилин. Дайте охолонути 10 хвилин і викладіть на блюдо.
Поради:
- Усі інгредієнти мають бути кімнатної температури.
- Кефір використовуйте будь-якої жирності.