НОВИНИ ДНЯ: Ідеальний момент усе виправити: 4 знаки зодіаку отримають потужний знак від Всесвіту 11 грудня  Путін перебільшує стійкість російської економіки  Донбас і вибори під час війни: що обговорюють у мирному плані та навколо нього  У НАТО немає плану на випадок виходу США, - Politico  До України іде похолодання: синоптикиня розповіла, якою буде погода цього тижня  Без Америки Європа у кризі — лідери шукають шляхи підтримки України та власної оборони  У Києві - дощ, на сході - мокрий сніг: якою буде погода в Україні 10 груднявсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
19.06.2025 407

Гороховий хумус із м’ятою та фетою: оригінальний рецепт

Коли хочеться чогось легкого, свіжого та водночас корисного, на допомогу приходять сезонні рецепти.

a11cd39ff2c8602bc3ba5da14c284ef3_18.06.25

Один із них — оригінальний гороховий хумус з додаванням м’яти, фети та лайму, який ідеально підійде для літніх перекусів, вечірок на терасі чи легких аперитивів. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.

Цей рецепт — інтерпретація класичного близькосхідного хумусу, але з ніжним солодкуватим присмаком зеленого горошку та свіжими нотками м’яти та лайму. До того ж це джерело білків, клітковини та корисних жирів, яке прекрасно насичує та підтримує енергію. Рецептом приготування цієї цікавої страви поділилися на сторінці Ripaille Social Club.

Інгредієнти

Зелений горошок (можна свіжий, заморожений чи консервований) - 300 г

Варений нут (можна консервований) - 200 г

Свіжа м’ята - ½ пучка

Сіль

Сік лайму - 1 шт.

Солодка паприка

Фета - 50-70 г

Оливкова олія

Чорний перець

Приготування

  1. Якщо ви використовуєте свіжий горошок, відваріть його у киплячій воді протягом 3 хв. Злийте та промийте холодною водою — це допоможе зберегти яскравий зелений колір.
  2. Якщо горошок консервований чи заморожений — достатньо промити та розморозити.
  3. Подрібніть листя м’яти.
  4. Відцідіть нут, якщо використовуєте консервований.
  5. У чашу блендера покладіть горошок, нут, м’яту, сіль, спеції, сік лайму та оливкову олію.
  6. Збийте до однорідної, кремоподібної маси. За необхідності додайте ще трохи оливкової олії чи кілька ложок холодної води для ніжнішої текстури.
  7. Перекладіть хумус у сервірувальну тарілку.
  8. Зверху посипте розкришеною фетою.
  9. Для краси та додаткового смаку полийте невеликою кількістю оливкової олії.

10. Декоруйте кількома цілими зеленими горошинами та листочками м’яти.

З чим подавати

Такий хумус чудово поєднується з:

  • свіжими овочами (огірками, морквою, редискою, стеблами селери);
  • грінками чи лавашем;
  • крекерами з насінням;
  • як соус до курки, риби чи овочевих страв.

У результаті ви отримаєте ніжний, ароматний, легкий хумус, який стане справжньою зіркою ваших літніх

Оценка материала:

5.00 / 2
Гороховий хумус із м’ятою та фетою: оригінальний рецепт 5.00 5 2
Життя та Стиль / Суспільство
19.06.2025 407
Еще материалы раздела «Суспільство»