НОВИНИ ДНЯ: Папа Лев готовий приїхати до Києва: що заважає  Бойкот росіян дратує Кремль: Захарова закликає Єврокомісію "покинути планету"  Пожежі на російських НПЗ: в Афіпському блекаут, в Урюпінську евакуація мешканців  Чи може РФ атакувати з Придністров'я: у ДПСУ відповіли  Санкції не зупинили експорт: грецькі танкери допомагають Росії продавати нафту  Україна в оновленому мирному плані відкинула відмову від Донбасу та НАТО, - NYT  Перемир’я не буде: експерт назвав головну вимогу Путіна, яка блокує всевсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
19.06.2025 333

Як приготувати рис, наче в елітному ресторані: у чому краще варити крупу — і це не вода

Рис — досить популярна крупа не лише серед українців, але й серед жителів інших країн світу.

c47cbc5ba3e2eee08a03a1b8e5852d71_19.06.25_1

Зазвичай його варять у воді, але в елітних ресторанах знають один маленький секрет. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.

 

Якщо ви бажаєте, щоб ваш гарнір мав ідеальний смак і був розсипчастим, краще варити крупу не на звичайній воді, а на бульйоні.

Як правильно варити рис? Все дуже просто. Промийте крупу, покладіть її до каструлі і залийте бульйоном. Співвідношення продуктів повинно бути 1:2. Тобто на одну склянку рису беріть 2 склянки рідини.

Тепер накрийте каструлю кришкою і поставте на плитку. Щойно бульйон почне кипіти, зменшіть вогонь до мінімуму і варіть до готовності рису.

Не забудьте перед подаванням залишити рис у каструлі під закритою кришкою на кілька хвилин. Тоді всі рисинки розсипатимуться, а сам гарнір набуде яскравого смаку і аромату.

А щоб страва дійсно смакувала якнайкраще, не забудьте додати до рису спеції. Спеціалісти радять зупинити свій вибір на барбарисі, асафетиді, імбирі, гвоздиці, тмині, кориці, куркумі, паприці (в тому числі і копченій). Також до цієї крупи ідеально підходять часник, шафран, петрушка та перець чилі.

Також звертайте увагу, яку саме страву ви збираєтесь приготувати, обираючи спеції. Наприклад, італійський ризотто найкраще смакує з перцем чилі і паприкою. А ось рисовий гарнір з овочами прекрасно буде смакувати з тмином, імбирем, шафраном, куркумою чи гвоздикою. Барбарис додає рису приємну кислинку, такий гарнір підходить до курки.

Оценка материала:

5.00 / 2
Як приготувати рис, наче в елітному ресторані: у чому краще варити крупу — і це не вода 5.00 5 2
Життя та Стиль / Суспільство
19.06.2025 333
Еще материалы раздела «Суспільство»