Життя та Стиль
Суспільство
Ідеальна підлива до макаронів або каш: бабусин рецепт
Спробуйте цю просту підливу, щоб зробити макарони або кашу ще смачнішими.

Усього дві хвилини — і на столі ароматна домашня підлива, яка наче повертає в безтурботне дитинство. Її ніжний смак ідеально доповнить як каші чи макарони, так і м’ясні страви. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.
Інгредієнти
вершкове масло - 20 г
олія - 2 ст. л.
Борошно - 2 ст. л.
томатна паста - 1 ст. л.
Сметана - 1 ст. л.
Вода - 400–500 мл
Сіль - 0,5 ч. л.
Паприка - 0,3 ч. л.
чорний мелений перець - за смаком
сушені трави - за смаком
Процес приготування:
- На середньому вогні в сковороді поєднати вершкове масло з олією і дочекатися, поки все повністю розтане. Потім всипати борошно та швидко збити віничком, щоб маса стала гладенькою і без грудочок.
- Додати до суміші томатну пасту й ретельно розмішати. Влити приблизно 300 мл води, швидко перемішуючи до повного розчинення грудочок.
- Потім поступово долити решту води, щоб підлива набула бажаної густоти.
- Посолити, поперчити, додати паприку та улюблені сушені трави, наприклад, кріп або базилік. Готувати на мінімальному вогні, ввести сметану та тушкувати ще кілька хвилин до готовності. Зняти з плити та подавати гарячою до будь-якої страви.
Смачного!