НОВИНИ ДНЯ: Зметуть з тарілки першими: 8 смачних бутербродів на Новий рік 2026  ЄС надасть кредит 90 млрд євро: Мерц сказав, коли Україна отримає кошти  Що подарувати на Новий рік чоловікові, якому "нічого не треба": 12 найкращих варіантів  Росія може відповісти на репараційний кредит судовими позовами: Reuters з'ясувало наслідки  Святий вечір 2025: які традиції, що має бути на столі та що категорично заборонено  Не вічний? Лукашенко знову заговорив про відхід з посади  Як впоратися зі "святковою депресією": корисні порадивсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
24.06.2025 1723

Як правильно запікати їжу в рукаві: 6 секретів, про які мовчать досвідчені господині

Запікання в рукаві — справжня знахідка для тих, хто любить соковиту, ароматну і водночас дієтичну їжу без зайвого жиру.

c8d3e81964e178b28d9b789edc3f3ca1_24.06.25_1

Страва практично готується сама, не вимагає постійної уваги, а м’ясо чи овочі виходять настільки ніжними, що просто тануть у роті. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.

Як правильно запікати страви в рукаві: 6 кулінарних секретів

  1. Вибирайте правильний рукав. Варто знати, що для запікання страв у духовці підходить не кожен рукав. Як правильно вибрати? Треба звернути увагу на температуру, яку витримує плівка, зазвичай це до 230 °C. Ніколи не використовуйте звичайний поліетилен, це вкрай небезпечно для здоров’я.
  2. Треба зробити отвори в потрібному місці. Одна з найпоширеніших помилок під час запікання страв — це відсутність отворів у верхній частині рукава. Якщо їх не зробити, пара не зможе вийти, тому плівка лопне. Але отвори мають бути зверху, щоб з рукава не витікав сік.
  3. Інгредієнти треба класти у правильній послідовності. Спочатку в рукав кладуть овочі, а зверху — м’ясо чи рибу. Так сік із м’яса насичуватиме гарнір, і він вийде насиченим та неймовірно смачним. Зі спецій всередину між м’ясом та овочами можна покласти гілочку розмарину, часник або лавровий лист.
  4. Не слід класти забагато продуктів. Якщо покласти в рукав забагато продуктів, повітря не циркулюватиме, тоді їжа не запікатиметься, а тушкуватиметься. Найкраще заповнювати рукав на дві третини, щоб залишився простір для пари.
  5. Хрустка скоринка — це реально. Щоб страва мала золотаву хрумку скориночку, за 10 хвилин до готовності треба обережно розрізати ножицями верхню частину рукава та відкрити його. Увімкніть духовку на максимальну температуру і запікайте упродовж десяти хвилин. Так м’ясо чи овочі підрум’яняться, але не пересушаться.
  6. Додайте секретний інгредієнт. Щоб страва вийшла не просто смачною, а насиченою та вишуканою, додайте ложку білого вина чи кілька крапель соєвого соусу до м’яса перед запіканням. Це збагатить смак та аромат вашого кулінарного шедевра.

Оценка материала:

5.00 / 3
Як правильно запікати їжу в рукаві: 6 секретів, про які мовчать досвідчені господині 5.00 5 3
Життя та Стиль / Суспільство
24.06.2025 1723
Еще материалы раздела «Суспільство»