НОВИНИ ДНЯ: Нове опитування показало несподівану позицію США щодо війни  У Міноборони РФ "знайшли" цинічну причину нічної атаки на Україну  Путін ризикує серйозно зіпсувати відносини з Трампом, - The Independent  Закупівля американської зброї для України: Сибіга розкрив, скільки країн долучилися  Морози і штормовий вітер: синоптикиня розповіла, якою буде погода 6-7 грудня  Врожай в Україні зростає, але експерти б’ють на сполох — що заважає прибутку від його продажу  Прогноз погоди на 5 грудня: похолодання та нічний морозвсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
26.06.2025 724

Часниковий хліб із сиром: рецепт ароматної випічки

Ніжний аромат часнику, розплавлений сир, хрумка скоринка, соковиті помідори та пікантна салямі — усе це в одному шматочку хліба.

179b8ff5598df93cc234ab06ca50544c_26.06.25

Якщо ви шукаєте універсальну страву, яка однаково підійде і до келиха вина, і до фільмового вечора з друзями, і до вечері у колі родини — спробуйте запечений часниковий хліб із сиром. Це не просто закуска — це справжній хіт для будь-якої нагоди. Про рецепт розповіли на сторінці samura_cooking. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.

Інгредієнти

Багет або чіабата - 1 шт.

Вершкове масло (розтоплене) - 3 ст. л

Часник - 2 зубчики

Соус песто (з базиліку чи руколи) - 2 ст. л

Салямі чи ковбаса - 80 г

Помідори чері - 6–8 шт.

Тертий сир (моцарела, чедер, гауда, сулугуні чи мікс) - 100 г

Приготування

  1. Розігрійте духовку до 180°C. Поки вона нагрівається, у вас буде достатньо часу підготувати хліб.
  2. Візьми чіабату чи інший м’який хліб із хрусткою скоринкою. Зробіть глибокі надрізи у формі решітки, але не розрізай хліб повністю. Має вийти «гармошка», в яку ви зможете вставити начинку.
  3. У маленькій мисці змішайте розтоплене вершкове масло та подрібнений часник. За бажанням можна додати дрібку італійських трав або паприки.
  4. Пензликом змастіть хліб, особливо уважно — між надрізами. Саме сюди має проникнути аромат.
  5. Намажте песто поверх хліба. Якщо хочете легший варіант — заміни песто на суміш оливкової олії з базиліком.
  6. Акуратно вставляйте шматочки салямі та помідори чері у кожен розріз. Чергуйте чи міксуйте — залежно від смакових уподобань.
  7. Присипте хліб тертим сиром, саме він зробить хліб тягучим. Можете додати пармезан для хрусткої скоринки чи моцарелу для ніжної тягучості.
  8. Поставте хліб у духовку приблизно на 15–20 хв. Коли сир розплавиться, стане золотистим, а помідори злегка запеченими — страва готова.
  9. Подавайте ще теплим, поки сир не затягнувся. Можна прикрасити зеленню, наприклад, петрушкою чи базиліком.

Поради

  • Замініть салямі на оливки, печериці чи карамелізовану цибулю.
  • Чудово смакує з томатним соусом або грецьким йогуртом зі спеціями.
  • Якщо залишилося — розігрій у духовці чи на сковороді.

Часниковий хліб із сиром, салямі та чері — ідеальне поєднання простоти, доступності та вишуканого смаку. З мінімальним зусиллям ви створите ефектну, ароматну страву, яка пасує до будь-якого столу.

Оценка материала:

5.00 / 3
Часниковий хліб із сиром: рецепт ароматної випічки 5.00 5 3
Життя та Стиль / Суспільство
26.06.2025 724
Еще материалы раздела «Суспільство»