НОВИНИ ДНЯ: Місячний гороскоп: що можна і чого не можна робити 8 грудня  Хмарно, місцями дощ і туман: якою буде погода в Україні 8 грудня  Пєсков натякнув на "нову можливість" завершення війни: що його вразило у стратегії США  Україна заморозила активи головного придністровського "олігарха", - ЗМІ  Ракети Taurus для України: чому у Німеччині затягують з рішенням  В Україні планують збільшити кількість військових капеланів  Чи будуть морози та сніг в Україні цієї зими — прогноз синоптикинівсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
27.06.2025 3876

Рецепт дерунів із кабачків та картоплі

Особливість приготування дерунів із кабачків та картоплі в тому, що потрібно обов'язково з натертих овочів відтиснути сік.

47be0ee535f9f0723f72e2fc9ef8fbed_27.06.25

Деруни виходять апетитними, ситними, з хрусткою скоринкою. Подайте зі сметаною, будь-яким соусом, свіжими овочами та зеленню. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.

Інгредієнти

Картопля - 400 г

Кабачок - 400 г

Яйця - 2 шт.

борошно пшеничне - 5 скл.

часник сушений - 1 ч. л.

паприка мелена - 1 ч. л.

перець чорний мелений

сіль

кріп свіжий

олія

  1. Картоплю очистьте, помийте, обсушіть паперовим рушником. Натріть на середній тертці та відтисніть сік.
  2. Кабачок помийте, обсушіть паперовим рушником, натріть на середній тертці та відтисніть сік.
  3. У миску викладіть картоплю, кабачок, вбийте яйця, додайте подрібнений кріп, часник, паприку, чорний мелений перець і сіль, перемішайте. Всипте просіяне борошно і ще раз добре перемішайте до однорідної маси.
  4. У сковороді на середньому вогні розігрійте олію та обсмажте деруни з двох боків, на середньому вогні, до золотистого кольору.

Поради:

  • Якщо кабачок молодий, шкірку залиште, якщо старий, — очистьте її.

Оценка материала:

5.00 / 3
Рецепт дерунів із кабачків та картоплі 5.00 5 3
Життя та Стиль / Суспільство
27.06.2025 3876
Еще материалы раздела «Суспільство»