НОВИНИ ДНЯ: У Міноборони РФ "знайшли" цинічну причину нічної атаки на Україну  Путін ризикує серйозно зіпсувати відносини з Трампом, - The Independent  Усе пробачать? У МКС заявили, що буде з ордером на арешт Путіна в разі перемир'я  Команда Трампа між Маямі і Москвою. Головне про мирні переговори за тиждень  Без грошей ЄС економічний колапс України є питанням кількох місяців — The Telegraph  Найбільше падіння за п'ять років: інвестиції в економіку Росії обвалилися  "Переговори потім": Сирський назвав єдину умову для діалогу з РФвсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
28.06.2025 470

Рецепт полуничного варення з книги 1960 року: виходить густим, але ягоди не розварюються

Наші бабусі добре знали, як зварити густе полуничне варення без уварювання. Цей рецепт може сильно здивувати сучасних кулінарів.

92979e91f0e34a437ba8f502b2f66c4b_28.06.25

У вас вийдуть цілі ягоди в густому, але кришталево-прозорому сиропі. Взимку вся родина буде ласувати літніми дарами. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.

Інгредієнти

Полуниця - 1 кг

Цукор - 1 кг

Вода - 1 склянка

Процес приготування:

  1. Помити ягоди, видалити "хвостики". Засипати 500 г (половиною) цукру на 5-6 годин, щоб ягоди пустили сік. Пізніше його потрібно злити в окрему ємність.
  2. Приготувати густий сироп 1 склянка води (плюс злитий сік з ягід) і 500 г цукру. Варити, помішуючи, як звичайний сироп.
  3. Прибрати сироп з вогню, залити ним ягоди, не помішуючи, а струсити ємність, щоб вся полуницю покрилася сиропом.
  4. Варити варення до готовності. Зазвичай це кілька хвилин.

Смачного!

Оценка материала:

5.00 / 3
Рецепт полуничного варення з книги 1960 року: виходить густим, але ягоди не розварюються 5.00 5 3
Життя та Стиль / Суспільство
28.06.2025 470
Еще материалы раздела «Суспільство»