Життя та Стиль
Суспільство
Як замаринувати гриби: простий рецепт
Мариновані гриби — справжній делікатес, який прикрасить будь-який святковий стіл.
Такі гриби ідеально підходять до м’ясних страв, як закуска до холодних нарізок або як інгредієнт до салатів. І головне — їх легко приготувати вдома, без зайвих зусиль і консервантів. На сторінці Nom_Nom розповіли про перевірений рецепт маринаду для 1 кг грибів, який ідеально збалансує їхні смак, аромат і текстуру. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.
Інгредієнти
Гриби - 1 кг
Вода - 1 л
оцет 9% - 6 ст. л.
олія (соняшникова або оливкова) - 4 ст. л.
Цукор - 2 ст. л.
Сіль - 2 ч. л.
Часник - 4–6 зубків
лавровий лист - 3–4 шт.
чорний перець горошком - 10 шт.
запашний перець (горошком) - 5 шт.
свіжий або сушений кріп
Приготування
- Очистьте гриби від забруднень, промийте холодною водою. Великі гриби можна розрізати навпіл або на четвертинки.
- Залийте гриби холодною водою, доведіть до кипіння і варіть 10–15 хв до готовності. Потім злийте воду через друшляк.
- В окремій каструлі змішайте воду, сіль, цукор, оцет, олію, спеції та подрібнений часник. Доведіть до кипіння і варіть 5 хв, щоб спеції розкрили аромат.
- Покладіть відварені гриби в гарячий маринад, доведіть до кипіння ще раз і проваріть разом 10 хв.
- Перекладіть гриби разом з маринадом до стерилізованих банок чи скляної миски. Залиште охолоджуватися під кришкою. Зберігайте в холодильнику.
- Уже через 6–12 годин вони будуть готові до вживання.
Поради
- Щоб зробити смак пікантним — додайте кілька скибочок перцю чилі.
- Якщо любите пряний аромат — можна додати зерна гірчиці чи насіння коріандру.
Мариновані грибочки — це не лише смачно, а й корисно, бо вони містять білок, вітаміни групи B та антиоксиданти. А приготовані власноруч — ще й безпечні та натуральні. Спробуйте цей простий рецепт — і у вас завжди буде готова смачна закуска до свят і несподіваних гостей






