НОВИНИ ДНЯ: США знімають санкції з білоруського калію  Spotify і Apple Music будуть блокувати російських артистів: процес уже стартував  "Троянський кінь Трампа": що Європу лякає в мирному плані США для України  Не стало легенди: Степан Гіга помер у Львові  Зеленський розкрив деталі переговорів про мир в Україні: що відбувається за лаштунками  У Путіна цинічно заявили, що "весь Донбас російський": деталі  Україна отримала від США проєкт щодо гарантій безпеки, - Зеленськийвсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
02.07.2025 6137

Як відрізнити справжню українську гречку від китайської: ознаки, на які треба звертати увагу

Як відрізнити справжню українську гречку від китайської: ознаки, на які треба звертати увагу.

e254aa49f595dbf4dc78d663df8785dc_02.07.25_1

Гречка — це незамінний і вкрай корисний продукт для нашого здоров’я. Однак останнім часом на полицях українських супермаркетів усе частіше можна побачити імпортну гречану крупу, зокрема з Китаю. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.

Хоча китайці самі майже не їдять гречку, вони активно експортують її до інших країн, у тому числі в Україну. Та іноземний продукт має серйозні відмінності від української гречаної крупи як за якістю, так і за користю. Ось як відрізнити українську гречку від китайської, щоб не купити крупу, яка може нашкодити здоров’ю. Про це пише ресурс «Конкурент».

Як відрізнити українську гречку від китайської: на що треба звертати увагу

  1. Форма та розмір крупи. Українська гречка має правильну тригранну форму з чіткими ребрами, її зерно зазвичай більше і має однакову форму. Китайська гречка за формою більш округла, з нечіткими краями, значно дрібніша й неоднорідна.
  2. Колір крупи. Продукт вітчизняного виробника зазвичай має світло-коричневий або кремовий відтінок, залежно від методу обсмажування. Китайська крупа часто має темно-коричневий колір, що вказує на надмірну термічну обробку чи неправильне зберігання.
  3. Запах під час варіння. Українська гречка має приємний аромат, добре знайомий з дитинства. Китайська гречка може пахнути горілим чи хімією. Це свідчить про те, що продукт може бути оброблений хімікатами.
  4. Уміст рутину. Рутин — це природна речовина, яка міститься у гречці та впливає на еластичність судин. У помірній кількості він дуже корисний для здоров’я. У китайській гречці вміст рутину в декілька разів вищий. А надлишок цієї сполуки може спричинити алергічні реакції, головний біль і розлади травлення.

Оценка материала:

5.00 / 2
Як відрізнити справжню українську гречку від китайської: ознаки, на які треба звертати увагу 5.00 5 2
Життя та Стиль / Суспільство
02.07.2025 6137
Еще материалы раздела «Суспільство»