Життя та Стиль
Суспільство
Салат із мідіями: оригінальний рецепт
Іноді найкращі страви — це ті, які поєднують прості інгредієнти з несподіваними смаками.
Цей рецепт — справжня знахідка для тих, хто хоче вразити гостей чи потішити себе чимось особливим без складнощів на кухні. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.
Саме таким є салат із маринованими мідіями, про який розповіла фудблогерка Katarina_cooks. Поєднання ніжного авокадо, соковитих помідорів, хрусткого батона та пікантних морепродуктів створює баланс свіжості, текстур і гастрономічного задоволення. До того ж страва готується буквально за 10 хвилин.
Інгредієнти
Батон або білий хліб - 2–3 шматочки
Стигле авокадо - 1 шт.
Соковиті помідори - 2 шт.
Листя салату (айсберг або мікс) - 1 пучок
Мариновані мідії - 250 г
Бальзамічний оцет - 1 ст. л
Сухарики чи грінки
Маринад від мідій (зазвичай у складі: соєвий соус, яблучний оцет, часник, оливкова олія) - 2–3 ст. л
Приготування
- Наріжте батон великими кубиками чи порвіть руками. Викладіть на деко, збризніть оливковою олією та підсушіть у духовці за 180°C приблизно 5–7 хв, до появи золотистої скоринки.
- Почистьте авокадо, видаліть кісточку та наріжте скибочками.
- Помідори наріжте кубиком або кружальцями (залежно від сорту).
- Викладіть чисте листя салату на велику тарілку чи у глибоку миску. Зверху — шматочки авокадо, помідори та мариновані мідії.
- Полийте все бальзамічним оцтом та додайте трохи маринаду від мідій для яскравого смакового акценту.
- Якщо хочете виражену кислинку — додайте кілька крапель лимонного соку.
- Перед подачею посипте хрусткими сухариками. Можна також додати кілька листочків базиліку чи натерти трохи пармезану.
Поради
Якщо у вас немає маринованих мідій, їх можна замінити відвареними чи запеченими та заправити класичною вінегретною заправкою з оливкової олії, лимонного соку, гірчиці та часнику.
Ідеї подачі
- Салат ідеально смакує з охолодженим білим вином або просеко.
- Можна додати відварені яйця, моцарелу чи кедрові горішки — і отримаєте насиченіший варіант.
Спробуйте цей салат і відкрийте для себе новий спосіб насолоджуватись морськими делікатесами вдома.






