НОВИНИ ДНЯ: Пєсков натякнув на "нову можливість" завершення війни: що його вразило у стратегії США  Україна заморозила активи головного придністровського "олігарха", - ЗМІ  Ракети Taurus для України: чому у Німеччині затягують з рішенням  В Україні планують збільшити кількість військових капеланів  Чи будуть морози та сніг в Україні цієї зими — прогноз синоптикині  У Держдепі США засумнівалися у партнерстві з Євросоюзом: за що критикують  Закупівля американської зброї для України: Сибіга розкрив, скільки країн долучилисявсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
02.07.2025 2640

Як приготувати ароматну та надзвичайно смачну гречку: додайте цей інгредієнт під час варіння

Гречка — досить популярна крупа, тому вона є на столі кожної української родини, що не дивно, адже вона дуже смачна і вкрай корисна для здоров’я та не шкодить фігурі.

6f82f1424933317feac83a769796038e_02.07.25_1

Розповідаємо, як зварити смачну гречку, щоб вона була розсипчастою, ароматною і мала вишуканий смак, наче в ресторані. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.

Який секрет приготування смачної розсипчастої гречки

Професійні кухарі рекомендують додавати трохи вершкового масла, але не до готової страви, а ще під час варіння. Так, треба класти шматочок просто до каструлі разом із крупою і водою. Такий простий трюк зробить текстуру гречки ніжнішою та надасть їй приємного вершкового смаку й аромату.

Як правильно зварити гречку з маслом:

  1. Промийте 1 склянку гречки в холодній воді.
  2. Обсмажте її на сухій сковороді 1–2 хвилини, щоб повністю розкрився аромат.
  3. Пересипте крупу до каструлі, додайте 2 склянки води та пів чайної ложки солі.
  4. Додайте шматочок вершкового масла, приблизно десять грамів.
  5. Варити необхідно на слабкому вогні під кришкою 15–20 хвилин. Не варто мішати гречку до повного випаровування води, щоб не порушити її текстуру.

Зварена в такий спосіб гречка вийде ароматною, ніжною і розсипчастою.

Які ще підсилювачі смаку для гречки

  • Додайте трохи часнику чи лаврового листя під час варіння — ці складники увиразнять аромат.
  • Замініть воду на овочевий чи м’ясний бульйон.
  • Під час варіння додайте засмажку з моркви, селери та цибулі.

Оценка материала:

5.00 / 3
Як приготувати ароматну та надзвичайно смачну гречку: додайте цей інгредієнт під час варіння 5.00 5 3
Життя та Стиль / Суспільство
02.07.2025 2640
Еще материалы раздела «Суспільство»