НОВИНИ ДНЯ: США знімають санкції з білоруського калію  Spotify і Apple Music будуть блокувати російських артистів: процес уже стартував  "Троянський кінь Трампа": що Європу лякає в мирному плані США для України  Не стало легенди: Степан Гіга помер у Львові  Зеленський розкрив деталі переговорів про мир в Україні: що відбувається за лаштунками  У Путіна цинічно заявили, що "весь Донбас російський": деталі  Україна отримала від США проєкт щодо гарантій безпеки, - Зеленськийвсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
06.07.2025 563

Яловичина, тушкована з чорносливом: класичний рецепт

Приготуйте пікантну та ароматну страву — яловичину з чорносливом. Чорнослив надасть м’ясу легкого аромату копченості, який ідеально підходить для яловичини.

Після тушкування шматочки м'яса, овочі просочуються соусом і виходять ніжними та соковитими. На гарнір подайте картопляне пюре чи будь-яку кашу: рисову, пшеничну або кус-кус. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.

Інгредієнти

Яловичина - 600 г

цибуля ріпчаста - 2 шт.

морква - 1 шт.

чорнослив (без кісточок) - 200 г

вода - 500 мл

томатна паста - 2 ст. л.

паприка мелена - 1 ч. л.

лавровий лист - 1 шт.

цукор - 1 ч. л.

Олія - 4 ст. л.

сіль

зелень (базилик, петрушка)

  1. Яловичину помийте, обсушіть паперовим рушником та наріжте на середні шматочки.
  2. Цибулю, моркву очистіть, наріжте на великі кубики.
  3. Чорнослив промийте, розріжте навпіл.
  4. На сковороді з олією обсмажте цибулю, моркву до золотистого кольору і викладіть в окрему миску.
  5. В цю ж сковороду влийте олію і обсмажте м'ясо на сильному вогні до рум'яності.
  6. Додайте томатну пасту, чорнослив, паприку, лавровий лист, цукор, сіль і тушкуйте ще під закритіою кришці, на середньому вогні 30 хвилин.
  7. Готову страву посипте зеленню.

Поради:

  • Зелень використовуйте на свій смак.
  • Якщо чорнослив великий, розріжте на 3-4 частини.

Оценка материала:

5.00 / 2
Яловичина, тушкована з чорносливом: класичний рецепт 5.00 5 2
Життя та Стиль / Суспільство
06.07.2025 563
Еще материалы раздела «Суспільство»