НОВИНИ ДНЯ: Важкий період закінчується: 3 знаки зодіаку відчують полегшення після 5 грудня  Зарплати військовим не підвищать, але будуть контракти з покращеними умовами, - Шмигаль  Росіяни переоцінили свої сили і зазнають втрат: у ЗСУ розповіли про ситуацію у Куп'янську  Моді приймає Путіна з почестями: що означає для України поїздка "фюрера" до Індії  Врожай в Україні зростає, але експерти б’ють на сполох — що заважає прибутку від його продажу  Прогноз погоди на 5 грудня: похолодання та нічний мороз  Половина європейців вважають Трампа ворогом Європивсі новини дня
Життя та Стиль
Спорт
17.07.2025 1617

Ідеальний маринад для консервації помідорів, огірків, перцю, кабачків: як правильно приготувати

Консервація з таким універсальним маринадом завжди смачна, овочі зберігають апетитний вигляд, хрумку текстуру і збалансований смак.

3e16e782cb79e2d69ee361895fd72186_17.07.25

Якщо не хочете мати клопоту із приготуванням маринадів для різних овочів, цей рецепт стане у нагоді. Він однаково добре підходить для огірків, томатів, перцю, кабачків, моркви та навіть овочевих міксів. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.

Такий універсальний маринад поєднує оптимальний баланс кислого, солоного та пряного, а овочі збережуть свій природний смак і стануть в рази смачнішими. Про це пише ресурс VSN.

Як приготувати універсальний маринад для помідорів, огірків, кабачків та перцю

Інгредієнти на літр маринаду, вистачить на 2–3 літрові банки:

  • вода — 1 л;
  • сіль (нейодована) — 2 ст. л. з невеликою гіркою;
  • цукор — 4 ст. л.;
  • оцет 9% — 100 мл;
  • перець чорний горошком — 5–7 шт.;
  • перець духмяний — 3–4 шт.;
  • лавровий лист — 2–3 шт.;
  • часник — 2–3 зубчики (за бажанням);
  • насіння гірчиці чи сухий кріп — 0,5 ч. л.

Підготовка овочів.

  • Огірки замочіть у холодній воді на 2–4 години для хрумкості.
  • Помідори треба вибирати щільні, невеликого розміру, без тріщин.
  • Кабачки, моркву й перець наріжте кільцями.
  • Цвітну капусту поділіть на суцвіття, проваріть у солоній воді 2–3 хвилини.
  • Після підготовки ретельно промийте овочі та дайте їм обсохнути.

Як консервувати.

  1. Стерилізуйте банки та кришки.
  2. На дно кожної банки покладіть спеції, часник і зелень — кріп, листя вишні чи смородини.
  3. Щільно укладіть овочі.
  4. Залийте окропом, накрийте кришками й залиште на 10–15 хвилин.
  5. Злийте воду й підготуйте маринад: закипʼятіть воду, додайте сіль, цукор і спеції, а після закипання — оцет.
  6. Гарячим маринадом залийте овочі в банках.
  7. Закатайте або закрутіть стерильними кришками. Переверніть банки догори дном, утепліть і залиште до повного охолодження.

Оценка материала:

5.00 / 4
Ідеальний маринад для консервації помідорів, огірків, перцю, кабачків: як правильно приготувати 5.00 5 4
Життя та Стиль / Спорт
17.07.2025 1617
Еще материалы раздела «Спорт»