Життя та Стиль
Суспільство
Сирники: ідеальний рецепт улюбленої страви
Сирники — це справжній смак дитинства, ніжні, ароматні, з хрумкою скоринкою та м’якою серединкою.
Їх готували наші мами та бабусі, а сьогодні вони знову на піку популярності і не лише через ностальгію, а й завдяки своїй простоті у приготуванні, поживності та універсальності. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.
Фудблогерка Ольга Рябенко розповіла про власний перевірений рецепт ідеальних сирників і він вже встиг підкорити серця тисяч користувачів мережі.
Інгредієнти
Кисломолочний сир - 650 г
Яйце - 1 шт.
Цукор - 4 ст. л
Ванільний цукор - 1 ч. л
Борошно - 4 ст. л
Олія чи топлене масло (гхі)
Приготування
- У великій мисці з’єднайте сир, яйце, цукор, ванільний цукор і борошно. Щоб отримати ніжну текстуру, добре перетріть сир виделкою, товкачем або навіть за допомогою блендера.
- Замісіть тісто. Маса повинна бути м’якою, злегка липкою, але не розтікатися. Не переборщіть із борошном, адже сирники можуть стати твердими.
- Згорніть тісто у ковбаску, наріжте порційно та сформуйте сирники. Зручно використовувати склянку чи ложку, щоб усі були одного розміру.
- Обваляйте кожен сирник у борошні, це допоможе зберегти форму під час смаження та створить хрустку скоринку.
- Смажте на середньому вогні до золотистої скоринки з обох боків (приблизно по 2–3 хв кожен бік). Використовуйте якісну олію чи масло гхі, яке надасть легкого горіхового аромату.
- Сирники найкраще смакують гарячими. Подавайте їх із медом, сметаною, варенням, ягідним соусом або свіжими фруктами.
Поради
- Ідеально підходить кисломолочний сир 9% жирності. Якщо сир дуже вологий, злегка відцідіть його через марлю. Що однорідніша маса, то ніжніші будуть сирники.
- Важливо не пересипати борошна, адже зайве воно зробить страву «гумовою». Якщо тісто дуже м’яке, краще трохи охолодити його перед формуванням.
- Класичні сирники — смажені на сковороді. Але для більш дієтичного варіанту їх можна запекти у духовці або приготувати на пару.
Сирники — це не просто легкий сніданок або десерт. Це затишок, домашнє тепло та кулінарна магія, яку можна передавати з покоління у покоління. Ідеальні сирники — не ті, що «як у ресторані», а ті, які нагадують ранки у бабусиній кухні, запах топленого масла і дитячу






