Життя та Стиль
Суспільство
Мариновані помідори: рецепт нашвидкуруч за 10 хвилин
Мариновані помідори: рецепт нашвидкуруч за 10 хвилин.
Літо — час свіжих овочів, легких страв і швидких перекусів, які не вимагають годин перебування на кухні. Серед таких ідеальних сезонних знахідок — мариновані помідори, які можна приготувати за 10 хв. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.
На сторінці кулінарної блогерки Liliya.cooking з’явився простий та цікавий рецепт маринованих помідорів, який уже встиг завоювати тисячі сердець в Instagram. Цей рецепт підійде і для сімейної вечері, і для пікніка, і як закуска до м’яса чи риби.
Інгредієнти
Помідори - 500 г
Синя цибуля - 1 шт.
Часник - 3 зубчики
Кріп (свіжий) - 1 пучок
Сіль - 1 ч. л
Оцет - 1 ст. л
Олія - 2 ст. л
Соєвий соус - 1 ст. л
Діжонська гірчиця - 2 ч. л
Приготування
- Помідори ретельно помийте та розріжте навпіл.
- Цибулю наріжте четвертинками. Трішки подавіть її руками, щоб вона пустила сік і стала м’якшою.
- У миску викладіть помідори, зверху додайте нарізану цибулю.
- Подрібніть часник, можна через прес, і додайте до овочів.
- Додайте сіль, оцет, соєвий соус, олію та гірчицю.
- Добре перемішайте, щоб овочі рівномірно вкрилися маринадом.
- Наріжте кріп і додайте до салату.
- Ще раз ретельно перемішайте та страва готова
Страву можна подавати вже через 10 хв, вона матиме легкий маринований присмак. Але якщо дати їй настоятися 2–3 години в холодильнику, смак стане ще глибшим і яскравішим.
Подавання
- До м’ясних страв на грилі або барбекю.
- Як закуску до білого вина або келиха ігристого.
- З відвареною картоплею або як частину овочевої тарілки.
- На бутербродах із фетою або бринзою.
Порада
Якщо хочете зробити страву пікантнішою, додайте дрібку сушеного чилі чи зерна гірчиці. Або ж спробуйте замінити звичний кріп на базилік або петрушку.
Спробуйте приготувати ці мариновані помідори вже сьогодні та переконайтеся, що смачно не завжди означає складно.
Смачного!






