Життя та Стиль
Суспільство
Хрусткі мариновані огірки пікулі для сендвічів, бургерів чи піци: рецепт
Пікулі чудово смакують як закуска, а доповнять сендвічі, бургери, піцу чи салат.
Мариновані огірки по-американськи або більш відомі - як у бургерах у Макдональдсі - пікулі. Вони стануть не лише ідеальним доповненням до сендвічів, бургерів чи піци, приготованих вдома, а й будуть смакувати як повноцінна страва. Про це повідомляють Контракти.UA.
ТСН.ua підготував рецепт маринованих огірків “Пікулі” від шеф-кухаря Євгена Клопотенка.
Інгредієнти для консервації
- 1,2 кг огірків
- 2 цибулини
- 2 ст. л. солі
Інгредієнти для маринаду
- 100 мл столового оцту 9%
- 2 ст л гірчиці в зернах
- 1 ч л куркуми
- 3 лаврових листки
- 200 г цукру
Приготування
- Перш за все помийте та підготуйте всі овочі для приготування. Огірки наріжте кружальцями, товщина яких 2-4 мм. Цибулю - тоненькими півкільцями.
- Огірки та цибулю засипте сіллю, перемішайте та залиште, аби овочі постояли 1,5-2 год.
- Готуємо маринад: у сотейнику змішайте 100 мілілітрів оцту, цукор, гірчицю у зернах, куркуму, лаврові листки. Доведіть суміш до кипіння.
- У киплячий маринад додайте огірки з цибулею. Тушкуйте інгредієнти приблизно 5 хв, потім зніміть сотейник з вогню.
- Розкладіть огірки з маринадом по стерилізованих банках та закрийте стерилізованими кришками.
Нагадаємо, ми писали про те, як закрити огірки холодним способом без стерилізації та оцту.






