Життя та Стиль
Суспільство
Запіканка з кабачків: простий рецепт
Смачна, соковита, бюджетна запіканка з кабачків, яка чудово підійде як на сніданок чи обід, так і вечерю.
Подайте як самостійну страву зі свіжими овочами, зеленню, сметаною або гарнір до м'яса або риби, як в гарячому, так і в холодному вигляді. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.
Інгредієнти
Кабачки - 800 г
яйця курячі - 4 шт.
сир твердий - 80 г
сметана - 4 ст. л.
Часник - 2 зубчики
перець чорний мелений
сіль
зелень (кріп, зелена цибуля)
масло вершкове для змащування форми
- Кріп промийте і дрібно наріжте.
- Часник очистьте та видавіть через прес.
- Твердий сир натріть на велику тертку.
- Яйця збийте віночком, додайте сметану, чорний мелений перець, часник, кріп, сіль і перемішайте.
- Кабачки помийте, наріжте кільцями завтовшки 5-7 міліметрів.
- Форму для запікання добре змастіть вершковим маслом, викладіть у неї кабачки під нахилом і залийте їх сметано-яєчною сумішшю, посипте сиром.
- Випікайте в заздалегідь розігрітій духовці до 180 градусів 30 хвилин.
Поради:
- Сметану бажано використати 20% жирності.






