НОВИНИ ДНЯ: "Швидше, швидше, швидше": США тиснуть на Україну, вимагаючи підписати мирну угоду  Не маємо єдиної думки щодо Донбасу: Зеленський пояснив, чому не погоджується з планом США  Штрафи за новорічні ялинки: яку відповідальність передбачено 2025 року  Вифлеємський вогонь миру доставили до України: що це за традиція  Народні прикмети і забобони, що пов’язують декабрист із долею та енергетикою оселі  Хмарний тиждень попереду: детальний прогноз на найближчі дні  Антирекорд з довіри: Мерц зіткнувся з падінням рейтингів та загрозою від АдН, - Bloombergвсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
12.08.2025 326

Кетчуп з кабачків: рецепт соусу, що смакуватиме з першої ложки

З двох кабачків середнього розміру виходить приблизно один літр кетчупу.

306180b15b7e1fb132ac88fbee5e0611_12.08.25

Кетчуп з кабачків. Здавалося б, це щось непоєднуване і геть незрозуміле у приготуванні. Втім, це лише на перший погляд. Адже цей соус виходить надзвичайно смачним і підійде доповненням до різних страв. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.

ТСН.uа підготував рецепт кетчупу з кабачків від кулінара Євгена Клопотенка.

Інгредієнти

  • 2 кабачки (приблизно 1,4 кг)
  • 2 цибулини (приблизно 300 г)
  • 150 г цукру
  • 1 ст.л. солі
  • 300 г томатної пасти
  • 2 сушені гвоздики
  • 5 горошин духмяного перцю
  • 1 лавровий лист
  • 50 мл яблучного оцту

Приготування

  1. Помийте і почистіть усі овочі. Кабачки натріть на крупну тертку. Цибулю наріжте дрібним кубиком та змішайте з кабачком.
  2. Додайте до овочів сіль та цукор. Перекладіть до сотейника і варіть на невеликому вогні 30 хвилин, періодично помішуючи.
  3. Після цього до оовочевої суміші додайте томатну пасту та спеції: гвоздику, духмяний перець, лавровий лист. Варіть разом іще 15 хвилин.
  4. Дістаньте спеції з каструлі та блендером перебийте отриману масу до однорідності. Влийте до кетчупу 50 мл яблучного оцту та перемішайте. Проваріть кетчуп іще 2 хвилини.
  5. Готовий соус перелийте в стерилізовані банки та закатайте. Переверніть банки, дайте їм охолонути в такому стані та зберігайте в нормальному положені в темному сухому місці.

Нагадаємо, ми писали рецепт кабачків у маринаді з часником.

Оценка материала:

5.00 / 2
Кетчуп з кабачків: рецепт соусу, що смакуватиме з першої ложки 5.00 5 2
Життя та Стиль / Суспільство
12.08.2025 326
Еще материалы раздела «Суспільство»