Життя та Стиль
Суспільство
Рагу з баклажанами, картоплею, морквою та цибулею: рецепт ідеального сезонного гарніру
Приготуйте рагу з овочами, воно виходить ситним і смачним, навіть без м'яса.
Страва готується дуже просто, з доступних інгредієнтів. Подайте як самостійну страву або як гарнір до м’яса чи риби. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.
Інгредієнти
Баклажани - 300 г
Картопля - 500 г
Морква - 2 шт.
цибуля ріпчаста - 1 шт.
часник - 3 зубчики
вода - 150 г
олія - 2 ст. л.
перець чорний мелений
сіль
зелень (кріп, петрушка, базилік).
- У баклажанів обріжте краї, наріжте півкільцями, посипте сіллю і залиште на 10 хвилин, потім промийте холодною водою і злегка відіжміть.
- Картоплю, моркву, цибулю очистьте, картоплю, моркву наріжте середніми кубиками, цибулю — дрібними.
- Часник очистьте і дрібно наріжте.
- На пательню влийте одну столову ложку олії та обсмажте баклажани з двох боків до злегка золотистого кольору, викладіть на тарілку.
- У цю сковорідку влийте ще одну столову ложку олії, викладіть цибулю, обсмажте до прозорості, потім моркву й обсмажте ще п’ять хвилин, помішуючи.
- У сотейник або каструлю з товстим дном викладіть картоплю, баклажани, часник, обсмажену цибулю з морквою, поперчіть, посоліть, влийте воду і накрийте кришкою. Доведіть до кипіння, зменште вогонь до мінімуму і тушкуйте 25-30 хвилин до готовності. Посипте зеленню.
Поради:
- Зелень використовуйте на свій смак.
Оценка материала:
Рагу з баклажанами, картоплею, морквою та цибулею: рецепт ідеального сезонного гарніру14.08.2025






