НОВИНИ ДНЯ: Штрафи за новорічні ялинки: яку відповідальність передбачено 2025 року  Гороскоп на 8 грудня для всіх знаків зодіаку: будьте готові до важливого сигналу від долі  Гороскоп для Терезів на 2026 рік: період великих змін, який розкриє вашу справжню силу  Вифлеємський вогонь миру доставили до України: що це за традиція  Гороскоп на 8 грудня за картами Таро: Близнюкам - вибір, Левам - не тиснути  Фінансовий гороскоп на тиждень: на кого зі знаків зодіаку чекає прибуток 8–14 грудня  Що зірки нам пророкують: гороскоп на 8–14 грудня 2025 рокувсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
15.08.2025 1158

Домашній квас із "Бородинського" хліба: рецепт смачного напою

Домашній квас із "Бородинського" хліба: рецепт смачного напою. 

8211d4f6f97524edd37e673913cbf0a1_15.08.25

У спекотні літні дні хочеться чогось натурального та водночас корисного. Саме таким напоєм є домашній хлібний квас. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.

Хлібний квас не лише втамовує спрагу, а й підтримує роботу травної системи завдяки природним процесам бродіння. На сторінці фудблогерки Inna_la.food розповіли про перевірений рецепт квасу з ароматного "Бородинського" хліба, який легко приготувати вдома без жодних хімічних добавок.

"Бородинський" хліб має насичений смак та особливий аромат завдяки житньому борошну та спеціям, коріандру, кмину, солоду. Саме ці інгредієнти роблять квас не тільки смачним, а й корисним, надають йому приємний пряний присмак.

Інгредієнти

Бородинський хліб - 4–5 скибок

Родзинки - 2 ст. л

Цукор - 2/3 склянки

Вода - 3 л

Приготування

  1. Візьміть "Бородинський" хліб, наріжте його на невеликі шматочки та підсушіть у духовці чи на сухій сковороді до золотистого кольору. Важливо не пересушити та не спалити, інакше квас матиме гіркоту.
  2. У трилітрову банку покладіть підсушений хліб, додайте родзинки та цукор.
  3. Залийте інгредієнти кип’яченою охолодженою водою, заповніть банку майже доверху.
  4. Накрийте банку марлею чи чистим рушничком та залиште у темному теплому місці на 2–3 дні. Що тепліше у приміщенні, то швидше відбудеться бродіння.
  5. Коли квас набуде приємного кисло-солодкого смаку та легкого газування, процідіть його через сито чи марлю. Перелийте у чисті пляшки та зберігайте у холодильнику не довше 5–7 днів.

Поради

  • Якщо хочете, щоб квас мав вираженіший аромат, додайте під час настоювання кілька гілочок м’яти чи кілька кірочок лимона.

Приготувати домашній квас із "Бородинського" хліба — це просто, економно та надзвичайно смачно. І вже за кілька днів ви зможете насолоджуватися натуральним, свіжим напоєм, який колись був справжнім літнім хітом у кожній українській родині.

Оценка материала:

5.00 / 2
Домашній квас із "Бородинського" хліба: рецепт смачного напою 5.00 5 2
Життя та Стиль / Суспільство
15.08.2025 1158
Еще материалы раздела «Суспільство»