НОВИНИ ДНЯ: "Швидше, швидше, швидше": США тиснуть на Україну, вимагаючи підписати мирну угоду  Не маємо єдиної думки щодо Донбасу: Зеленський пояснив, чому не погоджується з планом США  Штрафи за новорічні ялинки: яку відповідальність передбачено 2025 року  Вифлеємський вогонь миру доставили до України: що це за традиція  Народні прикмети і забобони, що пов’язують декабрист із долею та енергетикою оселі  Хмарний тиждень попереду: детальний прогноз на найближчі дні  Антирекорд з довіри: Мерц зіткнувся з падінням рейтингів та загрозою від АдН, - Bloombergвсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
18.08.2025 2809

З чого приготувати соковиті котлети без м'яса: бюджетний та дієтичний рецепт

З чого приготувати соковиті котлети без м'яса: бюджетний та дієтичний рецепт.

top-view-vegan-goodies-wooden-board23-2148305801_18.08.25_1

Соковиті та смачні котлети можна приготувати навіть без м'яса. Вони вийдуть досить дієтичними, поживними та точно не будуть обтяжувати шлунок. В основі таких виробів – сочевиця. Пише OBOZ.UA. Про це повідомляють Контракти.UA.

Ідея приготування ніжних котлет без м'яса з сочевиці опублікована на сторінці фудблогерки tastystories.feed в Instagram.

Інгредієнти:

  • сочевиця червона – 200 г
  • вода – 400 мл.
  • кабачок – 200 г
  • борошно – 3-4 ст.л.
  • морква – 1 маленька
  • цибуля – половина
  • сіль – 1 ч.л.

Спосіб приготування:

Сочевицю промити і залити водою.

2. Варити на середньому вогні, щоб викіпіла вся вода у співвідношенні 1:2.

3. Залишити повністю охолонути.

4. Цибулю нарізати дрібно.

5. Моркву натерти.

6. Посмажити цибулю до мʼякості і додати моркву. Готувати  до золотистого кольору.

7. Кабачок натерти дрібно і додати сіль.

8. Залишити на 10 хвилин, щоб кабачок пустив сік.

9. Холодну сочевицю збити занурювальним блендером з засмажкою та сіллю.

10. Кабачок добре відьтснути від вологи і зʼєднати з сочевицею.

11. Додати борошно і перемішати.

12. Вологими руками сформувати котлети.

13. Викласти на гарячу сковорідку і смажити на середньому вогні до золотистої скоринки.

13. Перевернути двома силіконовими лопатками, бо котлетки дуже ніжні і можуть розпадатися. Після цього лопаткою можна нажати форму.

14. Смажити з іншого боку до золотистої скоринки. Після охолодження котлети схопляться повністю і будуть щільні.

Також на OBOZ.UA ви можете ознайомитися з рецептами:

Оценка материала:

5.00 / 3
З чого приготувати соковиті котлети без м'яса: бюджетний та дієтичний рецепт 5.00 5 3
Життя та Стиль / Суспільство
18.08.2025 2809
Еще материалы раздела «Суспільство»