НОВИНИ ДНЯ: По Воронежу завдано ракетного удару: росіяни бідкаються на перебої зі світлом і водою  Приходить відчуття полегшення: 3 знаки зодіаку відчують щастя, якого давно не відчували, вже після 10 грудня  Мирна угода щодо України стає дедалі ближчою — The Washington Post  Путін уже хоче не лише Донбас, а й "Новоросію" — Портников про нову загрозу для України  Трамп підштовхує Київ до миру, заявляючи про "неминучу поразку", - The Wall Street Journal  У Києві - дощ, на сході - мокрий сніг: якою буде погода в Україні 10 грудня  Тепло зникне: синоптикиня розповіла, коли Україну накриє холодний фронтвсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
18.08.2025 756

Фарширований болгарський перець із мʼясом і сиром: рецепт поживної страви

Фарширований болгарський перець із мʼясом і сиром: рецепт поживної страви.

cff34431167e139f6f275c7e8fb81ce6_18.08.25

Фаршировані перці — це класика, яка ніколи не виходить з моди. Але сьогодні пропонуємо трохи інший, сучасніший та швидкий варіант цієї страви. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.

У цьому рецепті болгарський перець поєднує ніжність сиру, соковитість м’яса та апетитну вершкову нотку сметани. А головне — готувати його легко та навіть початківець кулінар впорається з першого разу, а як все приготувати розповіли на сторінці samura_cooking.

Інгредієнти

Великий болгарський перець - 1 шт.

Готовий м’ясний фарш - 2–3 ст. л

Сир (твердий чи напівтвердий) - 2–3 скибочки

Сметани - 1 ст. л

Паприка

Часникова приправа

Чорний перець

Приготування

  1. Підготуйте перець. Зріжте верхівку разом із плодоніжкою. Видаліть насіння та внутрішні перегородки.
  2. Перше м’ясне наповнення. Покладіть ложку готового фаршу всередину перцю.
  3. Перший шар сиру. Додайте скибочку сиру поверх м’яса.
  4. Вершкова нотка. Змастіть сир сметаною для ніжності.
  5. Другий шар сиру. Покладіть ще одну скибочку.
  6. Додаткове м’ясо. Додайте трохи фаршу для ситності.
  7. Фінальний сирний акцент. Накрийте зверху останнім шматочком сиру.
  8. Спеції. Посипте сумішшю паприки, чорного перцю та часникового порошку.
  9. Запікання. Поставте у розігріту до 180 °C духовку на 20–25 хв, поки перець не стане м’яким, а сир — золотистим і тягучим.

Поради

  • Для більшої пікантності додайте дрібку меленого чилі чи гострого соусу до фаршу.
  • Для легшої версії замініть сметану на грецький йогурт.
  • Для святкового столу використовуйте перці різних кольорів — страва виглядатиме яскраво та ефектно.
  • Можна використовувати будь-яке м’ясо: курятину, яловичину, індичку чи навіть фарш із риби.

Фарширований болгарський перець із м’ясом і сиром — це простий, але вишуканий спосіб урізноманітнити щоденне меню. У ньому є все, від соковитості овочів, користі білка та неперевершеного смаку розтопленого сиру. Спробуйте приготувати його хоча б раз і він обов’язково стане вашим кулінарним фаворитом.

Оценка материала:

5.00 / 3
Фарширований болгарський перець із мʼясом і сиром: рецепт поживної страви 5.00 5 3
Життя та Стиль / Суспільство
18.08.2025 756
Еще материалы раздела «Суспільство»