Життя та Стиль
Суспільство
Аджика на зиму: простий смачний рецепт
Рецепт смачної аджики на зиму
Домашня аджика чудово підкреслює смак м’яса і перетворює звичайний обід на справжнє свято. Пропонуємо вам перевірений рецепт, який дозволить приготувати ароматну заготовку на зиму. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.
Інгредієнти
- Помідори — 2,5 кг
- Морква — 1 кг
- Солодкий перець — 1 кг
- Яблука — 1 кг
- Гіркий перець — 100 г
Приготування
- Ретельно вимийте та почистьте всі овочі та яблука.
- Пропустіть підготовлені інгредієнти через м’ясорубку, використовуючи велику насадку.
- Отриману масу перекладіть у велику каструлю, поставте на вогонь і доведіть до кипіння.
- Зменште вогонь до мінімуму та варіть аджику протягом години.
- Зніміть каструлю з вогню та дайте суміші трохи охолонути.
- До остиглої маси додайте такі інгредієнти:
- Часник, подрібнений — 200 г
- Оцет (6%) — 1 склянка (якщо використовуєте 9%, можна взяти трохи менше)
- Цукор — 1 склянка
- Олія соняшникова — 1 склянка
- Сіль — ¼ склянки
- Ретельно перемішайте аджику.
- Розкладіть готову суміш у стерилізовані банки та закатайте кришками.
Готова аджика має густу, насичену консистенцію та чудовий аромат. Ця заготовка чудово зберігається і буде радувати вас і ваших близьких.






