Життя та Стиль
Суспільство
Салат з баклажанами і морквою по-корейськи: цікавий рецепт
Салат з баклажанами і морквою по-корейськи: цікавий рецепт.
Салати з овочів завжди залишаються улюбленими на нашому столі: вони легкі, поживні і дозволяють експериментувати з поєднаннями смаків. Особливо цікавими виходять страви, де поєднуються овочі, приготовлені різними способами: смажені, мариновані та свіжі. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.
Саме такою гармонією смаку може потішити салат з баклажанами і морквою по-корейськи. Він має яскравий вигляд, насичений аромат і приємну пікантність. Ця страва вдало поєднує ніжні обсмажені баклажани, хрумкий солодкий перець, соковиту моркву по-корейськи та свіжу зелень. Завдяки соусу теріякі і часнику салат набуває особливої виразності та легко може стати головною закускою на святковому столі чи апетитною стравою до вечері, а як його приготувати — розповіли на сторінці receptoria1.
Інгредієнти
Баклажан - 1 шт. (прибл. 300 г)
Крохмаль - 1 ст. л.
морква по-корейськи - 300 г
болгарський перець (червоний або жовтий) - 1 шт.
часник - 2 зубки
соус теріякі - 3 ст. л.
Олія - 2 ст. л.
ріпчаста цибуля - 1 шт.
зелена цибуля
петрушка
сіль
чорний перець
Приготування
- Наріжте баклажан тонкою соломкою, посоліть і залиште на 10–15 хв, щоб вийшла зайва рідина та гіркота. Потім промокніть паперовим рушником.
- Обваляйте шматочки у крохмалі та обсмажте у фритюрі чи на сковороді до золотистої скоринки. Викладіть на серветку, щоб увібралася зайва олія.
- Цибулю наріжте тонкими слайсами, болгарський перець — соломкою, зелену цибулю та петрушку дрібно нашинкуйте.
- У глибокій мисці змішайте моркву по-корейськи, охолоджені баклажани, свіжі овочі та зелень.
- Змішайте олію, подрібнений часник, сіль, перець і соус теріякі.
- Добре перемішайте, дайте настоятися 10–15 хв і подавайте до столу.
Такий салат — чудовий приклад того, як можна поєднати прості інгредієнти у вишукану страву. Він смакує як теплим, так і охолодженим, а також ідеально підходить для великої






