НОВИНИ ДНЯ: Пєсков натякнув на "нову можливість" завершення війни: що його вразило у стратегії США  Україна заморозила активи головного придністровського "олігарха", - ЗМІ  Ракети Taurus для України: чому у Німеччині затягують з рішенням  Йому не було рівних: який автомобіль був найшвидшим у 1980-х роках  Українці виїжджають за кордон через посилення обстрілів цивільної інфраструктури, - НБУ  Класика, якій немає рівних: названо найпопулярніший автомобіль у США  У Трампа зробили нову заяву про можливість миру між Україною та РФвсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
24.08.2025 712

Салат з баклажанами і морквою по-корейськи: цікавий рецепт

Салат з баклажанами і морквою по-корейськи: цікавий рецепт.

9b3a4951aab9c2276f84647d1e62bbcb_24.08.25

Салати з овочів завжди залишаються улюбленими на нашому столі: вони легкі, поживні і дозволяють експериментувати з поєднаннями смаків. Особливо цікавими виходять страви, де поєднуються овочі, приготовлені різними способами: смажені, мариновані та свіжі. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.

Саме такою гармонією смаку може потішити салат з баклажанами і морквою по-корейськи. Він має яскравий вигляд, насичений аромат і приємну пікантність. Ця страва вдало поєднує ніжні обсмажені баклажани, хрумкий солодкий перець, соковиту моркву по-корейськи та свіжу зелень. Завдяки соусу теріякі і часнику салат набуває особливої виразності та легко може стати головною закускою на святковому столі чи апетитною стравою до вечері, а як його приготувати — розповіли на сторінці receptoria1.

Інгредієнти

Баклажан - 1 шт. (прибл. 300 г)

Крохмаль - 1 ст. л.

морква по-корейськи - 300 г

болгарський перець (червоний або жовтий) - 1 шт.

часник - 2 зубки

соус теріякі - 3 ст. л.

Олія - 2 ст. л.

ріпчаста цибуля - 1 шт.

зелена цибуля

петрушка

сіль

чорний перець

Приготування

  1. Наріжте баклажан тонкою соломкою, посоліть і залиште на 10–15 хв, щоб вийшла зайва рідина та гіркота. Потім промокніть паперовим рушником.
  2. Обваляйте шматочки у крохмалі та обсмажте у фритюрі чи на сковороді до золотистої скоринки. Викладіть на серветку, щоб увібралася зайва олія.
  3. Цибулю наріжте тонкими слайсами, болгарський перець — соломкою, зелену цибулю та петрушку дрібно нашинкуйте.
  4. У глибокій мисці змішайте моркву по-корейськи, охолоджені баклажани, свіжі овочі та зелень.
  5. Змішайте олію, подрібнений часник, сіль, перець і соус теріякі.
  6. Добре перемішайте, дайте настоятися 10–15 хв і подавайте до столу.

Такий салат — чудовий приклад того, як можна поєднати прості інгредієнти у вишукану страву. Він смакує як теплим, так і охолодженим, а також ідеально підходить для великої

Оценка материала:

5.00 / 3
Салат з баклажанами і морквою по-корейськи: цікавий рецепт 5.00 5 3
Життя та Стиль / Суспільство
24.08.2025 712
Еще материалы раздела «Суспільство»