Життя та Стиль
Суспільство
Сливовий пиріг на сковороді: рецепт без випікання
Особливість приготування цього пирога в тому, що готується він на сковороді без духовки.
Цей швидкий пиріг — чудовий варіант на всі випадки життя. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.
Інгредієнти
борошно пшеничне - 200 г
яйця курячі - 2 шт.
цукор - 120 г
молоко - 120 мл
олія - 50 г
розпушувач - 10 г
кориця - 0.5 ч. л.
Сливи - 300-350 г
Сіль - щіпка
масло вершкове
- Сливи помийте, видаліть кісточки та наріжте великими часточками.
- Змастіть дно і боки сковороди вершковим маслом.
- Викладіть сливи на дно пательні та посипте корицею.
- У мисці збийте віночком яйця і цукор. Влийте молоко, олію, додайте борошно, просіяне з розпушувачем, сіль, перемішайте і залийте сливи, розрівняйте масу лопаткою, накрийте кришкою.
- Випікайте на повільному вогні 20 хвилин, потім акуратно переверніть випічку за допомогою тарілки догори дном, лопаткою акуратно відправте назад на пательню та випікайте з іншого боку ще 5-7 хвилин. Готовність перевірте дерев’яною шпажкою або зубочисткою. Готовий пиріг викладіть на тарілку і посипте цукровою пудрою.
Поради:
- Під час випікання кришку не відкривайте.
- Замість кориці можна використовувати ванільний цукор.






