НОВИНИ ДНЯ: Українські F-16 могли отримати ракети для найдешевшого збиття "Шахедів", - ЗМІ  Яка реальна кількість окупантів воює проти України: Сирський озвучив шокувальні цифри  Іноземці можуть служити в ЗСУ за новими правилами: деталі змін  Як РФ вдається покривати шалені втрати на фронті: аналіз Politico  Омбудсманка заявила про "відвертий кримінал" у штурмових полках: що кажуть у ЗСУ  Цінової стелі не буде? Захід готує радикальний удар по експорту російської нафти, - Reuters  Одна з країн ЄС у 2026 скоротить фінансову допомогу Україні майже вдвічівсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
25.08.2025 801

Капустяні стейки з травʼяним маслом: цікавий рецепт

Капуста — це не лише традиційний борщ або салат.

2a53dafd9f6932f6de54ca781cf48b2c_25.08.25

Сучасна кухня пропонує нові способи приготування цього звичного продукту, які можуть здивувати навіть найвибагливіших гурманів. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.

Одним із таких варіантів є капустяний стейк з трав’яним маслом. Ця страва поєднує простоту приготування, бюджетність інгредієнтів і яскравий ресторанний смак. Фудблогерка Chloe Gebacz поділилася рецептом, який вже став кулінарним трендом.

Інгредієнти

Капустяні стейки

  • Зелена капуста 1 середній качан (близько 1–1,2 кг)
  • Оливкова олія 2 ст. л
  • Мелений чорний перець ½ ч. л
  • Цибулева приправа ½ ч. л
  • Сіль ¼ ч. л

Трав’яне масло

  • Вершкове масло 4 ст. л
  • Подрібнена зелень (базилік, кріп, петрушка, зелена цибуля чи мікс) ¼ склянки
  • Часник 3 зубчики
  • Цедра лимона 1 ч. л
  • Лимонний сік 1 ч. л
  • Соус Вустершир (можна замінити соєвим) 1 ч. л
  • Червоний перець (чилі) ¼ ч. л
  • Сіль

Приготування

  1. Розігрійте духовку до 220°C. Зріжте грубий качанний стрижень, потім розріжте капусту вертикально на 4 «стейки» завтовшки приблизно 2,5 см. Викладіть на деко, застелене пергаментом або фольгою.
  2. Змастіть обидва боки оливковою олією, посипте сіллю, перцем і цибульним порошком.
  3. Готуйте в духовці 40–45 хв, перевертайте один раз посеред процесу. Стейки мають стати золотистими та м’якими всередині.
  4. У мисці змішайте м’яке вершкове масло з подрібненою зеленню, часником, лимонним соком і цедрою, спеціями. Добре розітріть виделкою чи збийте міксером до однорідної маси.
  5. Викладіть гарячі стейки на тарілку, зверху покладіть по ложці трав’яного масла. Воно одразу почне танути та капуста наповниться ароматами.

Поради

  • Якщо хочете ніжніший смак, використовуйте молодий качан весняної капусти.
  • Для виразнішої скоринки можна наприкінці запікання ввімкнути режим «гриль» на 3–5 хв.
  • Трав’яне масло можна приготувати заздалегідь і зберігати у холодильнику, воно чудово підходить і до м’яса, і до картоплі.

Капустяні стейки з трав’яним маслом — це страва, яка доводить, що навіть прості овочі можуть зазвучати по-новому. Вона підійде і для легкого обіду, і як гарнір до риби чи м’яса. А завдяки ніжному вершковому соусу із зеленню ваші «стейки» стануть улюбленою стравою всієї родини

Оценка материала:

5.00 / 3
Капустяні стейки з травʼяним маслом: цікавий рецепт 5.00 5 3
Життя та Стиль / Суспільство
25.08.2025 801
Еще материалы раздела «Суспільство»